Özgür Bahçe - Ağaçlar altında doğal kahvaltı

Eymir Gölü, hafta sonları kentin stresinden uzaklaşmak isteyen Ankaralılar için en yakın “kaçış rotası” olma özelliğini taşıyor. Göl çevresinde yapılan bisiklet turu ya da yürüyüş, gerçekten insanın ruhunu dinlendiriyor. Kalori harcatan bu aktivitelerin ardından bünyenin bir miktar gıdaya ihtiyacı oluyor. Örneğin çimler üstünde, ağaçlar altında bir kahvaltı gibi... Eymir’in güzelliğini korumak için gölün etrafında sınırlandırılan yapılaşma, göl dışındaki bölgede yeni mekanlar oluşmasını sağladı. Bunlardan biri de TRT’den Eymir’e doğru inerken, nizamiyeye dönmeyip sola ilerleyerek ulaşacağınız, yüzlerce meyve ağacının arasına saklanan Özgür Bahçe adlı mekan. 
Yıllar önce buğday tarlası olarak kullanılan 4 bin 500 metrekarelik bir arazi; çimlendirilip, meyve ağaçlarıyla bezeniyor. Önce bir ailenin yaşaması için oluşturulan bu mekan, zamanla konuk ağırlamaya başlıyor ve ardından Özgür Bahçe ortaya çıkıyor. Bahçeyi oluşturan aile, artık mekanın keyfini Ankara’nın dört bir yanından gelen konukları ile birlikte sürüyor.
MASAYA DÜŞEN MEYVELER
Hafta sonu kahvaltısını doğal ortamda yapmak isteyen Başkentliler için keyifli ve yakın bir alternatif olan Özgür Bahçe’yi ziyaret ettim. Çimlerin üzerindeki masaların tümü ağaçların gölgesine konumlandırılmış. Haliyle sıcak günlerde güneşten korunmak için şemsiyeye ihtiyaç duymuyorsunuz. Kayısı, vişne, yaban mersini, erik ve elma ağaçları ile kaplı bahçede meyveler dalından masanıza düşebiliyor. 20’den fazla çeşide sahip kahvaltı menüsü ise doğallığı ile dikkat çekiyor. Kahvaltının sütlü ürünleri; beyaz, kaşar, tulum ve örgü peynirlerinden oluşuyor. Masanıza ulaşan reçellerin tümü bahçede yetişen meyvelerden yapılıyor. Kaymak ve yeşillik tabakları ise bahçenin renkleri ile uyum sağlıyor. Kahvaltısını kuvvetli yapmayı sevenlere, pastırmalı paçanga ve mercimekli börek sunuluyor. Pişi adı verilen hamur kızartmasının yanı sıra biber kızartması, şakşuka, sosis ve patates kızartmasını da sofranızda görebilmek mümkün. Yine bahçede yetişen söğüş sebzeler masanızdaki yerini alıyor. Menemen de Özgür Bahçe’nin kahvaltı menüsündeki vazgeçilmezlerden biri... Geniş kahvaltıya kuzine soba üzerinde demlenen tavşan kanı çay eşlik ediyor. Ailelerin minik üyelerinin de çimler üzerinoe “özgürce” keyif yapabildiği mekanın otopark sorunu bulunmuyor.
KARIŞIK KEBAPTA BALIKESİR KUZUSU
Havanın serin olduğu günlerde Özgür Bahçe’nin loş ışıklı, korunaklı bölümüne de konuk olabilirsiniz. Şık dekorasyonlu mekanı ısıtan kuzine sobalarda çıtırdayan kestanelerintadına bakabilir, yanı başınızda pişen sıcak ekmeği deneyebilirsiniz. Mekana kahvaltı haricinde gelip, mangal keyfi yapabilmek de mümkün. Tadına baktığım karışık kebapta; lezzetli kuzu pirzola, köfte, kaburga, tavuk şiş ve kanat tam not aldı. Balıkesir yöresi kuzularından elde edilen etlerle hazırlanan mangal menüsü denenmeye değer. Mekanda kebap keyfinize eşlik eden mezeler de bulunuyor. Meze severlere yoğurtlu közlenmiş biber ve mercimek köfteyi öneriyorum. Özgür Bahçe’de dana külbastı, sac kavurma gibi diğer mangal alternatiflerinin de tadına bakabilirsiniz.
MENÜDE NE VAR
- Kahvaltı 25 TL
- Karışık kebap 30 TL
- Dana külbastı 25 TL
- Sac kavurma  25 TL
- Salata  10 TL
- Mezeler  6 TL

Özgür Bahçe Ankara adres ve telefon:
Karataş Mahallesi, Or-an TRT arkası Eymir Mevkii Polis Akademisi Yolu No:170 Çankaya/Ankara
0312 491 47 54
0312 490 36 34


View Çatkapı - Ankara Lezzetleri in a larger map