Tavacı Recep Usta ile Diyarbakır sabahı

Güneydoğu mutfağının enfes tatlarını yıllardır Ankaralılara sunan Tavacı Recep Usta’nın Diyarbakır’da yetişen süt kuzularından yarattığı harikaları yakından tanıyoruz. Recep Usta, kırmızı et severler için vazgeçilmez bir lezzet. 1978 yılından bu yana mutfakta olan Recep Usta, ilk restoranını Diyarbakır’da açıyor. 2002 yılından bugüne Ankara’da üç şubeye ulaşan mekanın, Türkiye’nin bir çok ilinde de şubeleri bulunuyor. Recep Usta’nın meşhur gerdan haşlamasının Yılmaz Erdoğan’ın şiirlerine konu olduğunu hatırlatmakta fayda var.
ÖNCE GÖZ DOYURAN MASA

Henüz denemeyenler için Tavacı Recep Usta’nın Alacaatlı Caddesi’nde bulunan Ümitköy şubesini hafta sonu kahvaltısında ziyaret ettim. Diyarbakır esintileri ile süslenen kahvaltıda, konuklar için öyle bir masa hazırlanıyor ki öncelikle gözünüz doyuyor. Yöresel kıyafetlerle hizmet veren servis görevlileri, önce yumurta tercihinizi soruyor. Kahvaltınızın sıcak üyesini; omlet, göz yumurta ya da sucuklu yumurta gibi seçeneklerin arasından belirleyebiliyorsunuz. Kahvaltının en dikkat çekici unsuru peynirler oluyor. Recep Usta’nın kahvaltı menüsündeki; Ezine, burgu, dil, kaşar, lor ve beyaz peynirleri lezzetleriyle iz bırakıyor. 

TIRNAKLI PİDE VE GÖZLEME

Domates, salatalık ve biberden oluşan taze söğüş tabaklarına üç çeşit zeytin eşlik ediyor. Dörtlü reçel tabağının yanı sıra ballı tereyağı ve kaymak da kahvaltınıza renk katıyor. Masada yer alan tüm ürünlerden keyif aldığımı söylemem gerekiyor. Kahvaltıda Diyarbakır esintisini yaratan ise sıcak olarak servis edilen tırnaklı pide ve gözlemeler oluyor. Sabahların vazgeçilmezi çay olsa da Recep Usta’nın portakal suyu servisi mutlu ediyor. Kapanışta ise konuklara Türk kahvesi ve meyve ikram ediliyor. Otopark sorunu olmayan mekan, hafta sonlarında öncelikle aileler tarafından tercih ediliyor. Aynı kahvaltı menüsünün Tavacı Recep Usta'nın Park Vadi şubesinde de bulunabileceğini hatırlatmak gerekiyor.


Tavacı Recep Usta Ankara adres ve telefon:
Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi Alacaatlı Caddesi Barlas City J Blok No: 1 Ümitköy/Ankara
0312 240 40 00
0312 240 19 78

Dikmen Vadisi Hoşdere Girişi 5. Kapı Çankaya/Ankara
0312 442 29 45
0312 442 26 42


View Çatkapı - Ankara Lezzetleri in a larger map

 
View Çatkapı - Ankara Lezzetleri in a larger map