De'art Kültür Sanat Kulübü - Mezeli galeri

Dostlarla bir araya gelip, meze muhabbeti yapmak için yüksek sesli müzikle inleyen adresler yerine; sakin, sohbetin gürültü ile bölünmediği mekanları tercih edenlerdenim. Geçtiğimiz günlerde Mebusevleri Şerefli Sokak’ta açılan De’art Kültür ve Sanat Kulübü’ne gerçekleştirdiğim ziyarette, aradığım sakinliğin farklı bir konseptle sunulmaya başladığını gördüm. Sanat galerisi ile restoranı iki katlı, yeşil bahçeli sevimli bir binada buluşturan mekan, birkaç masalık alanı ile kentin stresinden uzaklaştıran bir alana dönüştürülmüş.


Hava sıcaklıkları henüz yükselmediği için bahçenin keyfini süremedim ama yaz aylarında denenmeye değer olduğunu düşünüyorum. Başlangıçta; barbunya, yoğurtlu kereviz, zeytinyağlı brokoli, zeytin salatası, acuka, yoğurtlu mantar ve Girit ezmesinden oluşan meze setinin tadına baktım. Acuka yoğun kıvamı ile iştah açıyor. Komşu ülkeden transfer edilen Girit mezesi ise lor, Ezine ve birkaç çeşit beyaz peynirin karışımıyla oluşturuluyor. Maydanoz, dereotu, kekik ve saf zeytinyağı ile çeşnilendirilen ezme servise hazır hale geliyor. Mekanda Karadeniz’in vazgeçilmezi olan turşu kavurmasını da denemenizi öneriyorum. Soğanla birlikte yağda kavrulan taze fasülye turşusu, dumanı üstünde sunuluyor.


SAKATAT SEVENLERE YAPRAK CİĞER

Ara sıcak faslında beyaz et ve sakatat severlerin ilgisini çekebilecek iki seçenek denedim. Küp küp doğranan tavuk biftek parçaları ile yeşil biberlerin; karabiber, kekik ve kırmızı biberle kavurulmasıyla ortaya çıkan Ege kavurma, yöresel ve hafif bir ara sıcak olarak masadaki yerini alıyor. Sakatatçılar için önerim ise yaprak ciğer olacak. Kızgın yağda pişen, orta kalınlıktaki ciğer yaprakları, közlenmiş biber ve sumaklı soğan ile birlikte servis ediliyor. Kalabalık masalarda paylaşım krizine yol açabilecek ciğeri, soğutmadan mideye indirmek gerekiyor. Ana yemek için ilk önerim hamsi tava olacak. Sezonu kapanmak üzere olan hamsi, De’art’ta mısır ununa bulanarak kızartılıyor. Köfte, kuzu ve tavuk şiş de mekanda deneyebileceğiniz ızgara çeşitleri oluyor.

MENÜDE NE VAR


- Mezeler 5 TL
- Turşu kavurması 10 TL
- Ege kavurma 10 TL
- Yaprak ciğer 15
- Hamsi tava (2 kişi) 20 TL
- Kuzu şiş 20 TL
- Köfte 18 TL

De'art Kültür Sanat adres ve telefon:
0312 223 2500