Karaca Balık'ta alışverişe balık arası

Zamanının büyük bölümünü alışveriş merkezlerinde geçirmeyi seven Ankaralılar, hafta sonları bu mekanlarda, cümbür cemaat birden fazla öğününü geçirebiliyor. Birkaç yıl öncesine kadar AVM’lerin food court katlarında sadece üretimi ve tüketimi hızlı olan gıdalar bulunuyordu. Son dönemde açılan AVM’ler ile durum biraz değişmeye başladı. Kentpark AVM’nin alt katında sessiz, sedasız açılan Karaca da deniz ürünleri konusunda iddialı bir başlangıç yaptı.


Türkiye ve Yunanistan’ın farklı sahil kentlerinden toplanan dekoratif unsurlarla süslenen mekanda beyaz mavi renklerin yoğunluğu konukları, Ankara’dan uzaklaştırıyor. Esas mesleği balık toptancılığı olan işletmeci Süleyman Karaca, deniz ürünlerinin en önemli özelliği “tazelik” konusunda iddialı olduklarını söylüyor.

BANDIRMA’DAN YAĞ RİZE’DEN BALKABAĞI

Yemeğe mazak, somon ve lagos balıklarının karışımı ile mısır katılarak yapılan balık çorbası ile başlayabilirsiniz. Güveçte dil sarma ve yengeç bacağı lokumu da keyifli başlangıçlar arasında...
Balık tercihi konusunda güleryüzlü servis görevlisi İbrahim, sezona göre tavsiyelerde bulunuyor. Denediğim mezgit, tazeliği ve lezzeti ile hafızamda yer edindi. Her masaya sunulan çavdar ekmeği, dikkat çeken bir ayrıntı. Yanında Bandırma’dan getirilen zeytinyağı ile lezzetlenen çoban salata olmazsa olmaz...
Tatlı bir kapanış yapmak istediğimde, Rize’den gelecek olan balkabağının henüz Ankara’ya ulaşmadığını öğrendim. İlk fırsatta onu da deneyeceğim. Restoranın fiyatları, AVM’lerde hızlı deniz mahsülleri sunan mekanların haliyle biraz üzerinde. Fakat balık konusunda titiz biriyseniz rahatsız etmeyecek seviyede. AVM’deki alışveriş koşturmacasına bir süreliğine “balık arası” vermek isteyenler deneyebilir.

Karaca Balık - Kentpark AVM adres ve telefon
Eskişehir Yolu - Kentpark AVM alt kat


View Çatkapı - Ankara Lezzetleri in a larger map