Zigana Pide'de elle yenilen Karadeniz lezzetleri


Türkiye’nin dört bir yanından göç alan Ankara’da yöresel yemekler sunan restoranların benimsendiği bir gerçek. Başkent’te söz ettiğim yöreselliği üst düzeyde sürdürmeye çalışan bir mekanı ziyaret ettim. Bugüne dek Karadeniz pidelerinin türlü versiyonlarını denemiş olabilirsiniz. Fakat Zigana Pide orjinal lezzetleri ve ritüelleri ile yöresel mekanlar arasında ilk sıralarda yer alıyor.
Mekanda pide yapımında kullanılan kavurma Rize, peynir ve tereyağı ise Trabzon’dan geliyor. Gimat’ın İstanbul Yolu’na bakan tarafında, Acity AVM’nin yanındaki mekana ulaştığınızda masanıza bir menü sunulmasına beklemeyin. Çünkü böyle bir uygulama yok. Zigana’da sadece üç çeşit pide yiyebilirsiniz.

ÇATAL BIÇAK İSTEMEYİN

Kavurmalı, kıymalı ve peynirli olmak üzere üç çeşit pide bulunuyor. Favorim kavurmalı olanı... Bunun dışında yabana atılmayacak kadar lezzetli olan kıymalı ve peynirli pidelerin de tadına bakabilirsiniz. Pideniz servis edildiğinde içinde büyük tereyağı parçaları bulacaksınız. Paniğe kapılmadan onların erimesini beklerseniz, pidenizin lezzetine lezzet kattığının farkına varabilirsiniz. Mekanda pidenizin masaya ulaşmasının ardından çatal, bıçak istemeye kalkmayın. Zaten isteseniz de yok. Duvarlardaki sempatik uyarılarda şu iletiyi görebilirsiniz: “Uy uşağum ne yapaysun. Bizim pide elle yenur da.” 

ÖMER USTA’YA DİKKAT

Zigana’da pide öncesi masanıza herhangi bir yeşillik, salata ya da meze gibi ürünler de servis edilmiyor. Konsept tamamen pide üzerine kurulmuş. Ellerinizle pidenize doğru yanlış bir hamle yaparsanız, Ömer Usta masanıza kadar gelip, size nasıl yemeniz gerektiğini anlatabilir. Kendine has üslubundan çekinmemenizi öneririm. Tatlı kapanışın favorisi ise Karadeniz’de “oklava tatlısı” olarak da bilinen fındıklı Trabzon burması olmalı. Çıtır çıtır burma, kalabalık masalarda kapışılabilir. Bunun dışında Zigana sütlacı da denemeye değer.
 
MENÜDE NELER VAR
- Kavurmalı Pide 18 TL
- Kıymalı Pide 17 TL
- Peynirli Pide 12 TL
- Zigana Sütlaç 7 TL
- Trabzon Burma 7 TL

Zigana Pide adres ve telefon
Macun Mah. Erciyes İşyerleri 201. Cad. No:6 Yenimahalle/Ankara (Acity Avm karşısı)
0312 387 09 99

View Çatkapı - Ankara Lezzetleri in a larger map