Meşhur Kayseri Mantıcısı'nda tepsi lezzeti


Birçok restoranın mönüsünde bulunmasına karşın, mantı siparişi vermek cesaret ister. Keza Kayseri’de yenilen mantıdan bile memnun kalmamak mümkün. “Kayseri” denince ilk akla gelenler arasında bulunan mantıyı Başkent’te geleneksel yöntemlerle hazırlayıp, servis eden bir mekan var.

İşlek bir noktada olmamasına karşın öğün saatlerinde kalabalıklaşan Meşhur Mantıcı, Birlik Mahallesi’nde yer alıyor. Restorana ulaştığınızda servis, patates salatası ile başlıyor. Kayseri Mutfağı’na uygun biçimde bol baharatlı...

TEPSİDE GELEN LEZZET

Mönüde, tepsi mantısı ve klasik dana kıymalı mantı olmak üzere iki çeşit var. Açlık durumunuza göre tepsi mantıya yönelmeniz olası... Çünkü bakır tepsinin içerisine tek tek yerleştirilen hamur ve etler öncelikle gözü doyuruyor. Fırında pişen tepsi mantı, tek kişi için büyük sayılabilir. Bunun yerine klasik dana kıymalı mantıyı tercih edebilirsiniz. Klasik mantı porselen tabakta servis ediliyor. Mantı ve yoğurt ayrı ayrı geliyor, kaynatılarak köpüğü alınan tereyağı ise isteğinize göre üzerine dökülüyor. Bunlar dışında mekanda dana kıymalı yağlama, peynirli mantı, etli yaprak sarma ve tereyağlı erişteyi deneyibilir, ev yapımı tatlıların tadına bakabilirsiniz.

ÖĞÜN SAATİ KALABALIĞI

Öğün saatlerinde mekanda yer bulabilmek oldukça zor. Bu nedenle önceden rezervasyon yaptırmak gerekiyor, aksi durumda kapıdan dönmek zorunda kalabilirsiniz. Çatkapı gittiğim için mantı servisimin çok uzun süreceği konusunda iki kez uyarıldım. Fakat ufak bir masaya geçip, ısrarla bekledim. Şayet rezervasyonunuz varsa mantınız fazla beklemeden masanıza ulaşıyor. Mekanın fiyatlarını biraz yüksek bulabilirsiniz ancak denemeye değer olduğunu hatırlatmak isterim.

Meşhur Kayseri Mantıcısı adres ve telefon
Birlik Mh. 435. Cad. Çankaya/Ankara
0312 496 38 38


View Çatkapı - Ankara Lezzetleri in a larger map