Park Fırın - Yol üstü lezzet tesisi

Şehirlerarası yolculukların vazgeçilmezlerindendir dinlenme tesisleri... Birçoğu mecburiyetten uğranan duraklar olsa da mutfaklarıyla isim yapanlarının ne ışıklı görsel şovlara ne de kilometreler öncesine yerleştirilen dev tabelalara ihtiyacı vardır. Namı, kulaktan kulağa yayılır. Mesafelerin uzadığı Ankara’da, trafiğin yoğun olduğu saatlerde seyahat süreleri arttı. Örneğin Kızılay’dan Yaşamkent’e ulaşmak için yaklaşık 30 kilometre yol katetmek gerekiyor. Hal böyle olunca ana arterler üzerinde, şehirlerarası yollardaki “dinlenme tesisi” formatını, şehir içine uyarlayan mekanlar oluşmaya başladı. Bu hafta Ankara’nın en hareketli yollarından birine, kısa süre önce konuşlanan bir lezzet durağını ziyaret ettim.
MUHLAMA VE ÇAKALLI MENEMENİ

Eskişehir Yolu 20. kilometrede, Başkent Üniversitesi’nin girişinde açılan Park Fırın, iddialı mutfağı ile geçerken uğrayanları müdavime dönüştürebilecek bir mekan olmuş. Konuklarını, günün farklı saatlerine hitap edebilecek yemeklerle karşılayan Park Fırın’ın sabah seçenekleri, Karadeniz havası estiriyor. Güne başlarken sahana ekmek banmayı sevenler için Samsun’un meşhur Çakallı menemeni Ankara’ya getirilmiş. İnce kıyılmış biber, domates ve yumurtanın sarısı ile oluşturulan karışıma, kaşar peyniri ekleniyor. Hassas damaklar Çakallı menemenine eser miktarda katılan toz biberi de hissedecektir. İştah açan bir diğer sabah seçeneği ise Doğu Karadeniz efsanesi muhlama oluyor. Rize’den gelen kolot peyniri ve tereyağı ile yapılan muhlamayı ekmek banarak keyifle mideye indirebilirsiniz. Kahvaltıyı hızlıca çözmek isteyenler de mekanda; omlet, sucuk, cheddar, kaşar ve ketçabı ekmek arasında buluşturan Park special tost alternatifini deneyebilir.

170 GRAMLIK BURGER KÖFTESİ

Mekanda, öğle ve akşam yemekleri için ilk önerim, ince hamurlu ve çıtır kenarlı pizzalar olacak. Parmesan, cheddar, mozarella ve rokforu aynı hamurda buluşturan pizza quattro formaggi, damağında yoğun tadları hissetmekten hoşlananlar için birebir... Marine edilmiş dana bonfile parçaları, soğan, mantar ve jalapeno biberlerin mozarella üzerine serildiği şefin özel pizzası, mekandaki bir diğer seçenek oluyor. Park Fırın’ın burger klasmanında da iddialı olduğunu hatırlatmak gerekiyor. 170 gram ağırlığındaki el yapımı köfteler, mekanın kendi ürettiği ekmeklerin arasına giriyor. Metal tepsilerde baharatlı patates ve özel soslarla servis edilen burgerlar denenebilir. Acı severlere önerim; jalapeno biber ve kurutulmuş domatesin köfteye eşlik ettiği Dallas Burger olacak. 

MADALYONUN LEZİZ YÜZÜ
 
Uzakdoğu tatlarından hoşlanalar Park Fırın’ın tavuk, kabak, mantar, havuç ve paprika biber ile hazırlanan yakisoba noodle’ını; İtalyan deneyimi yaşamak isteyenler de patlıcan, taze fesleğen, mozarella, domates sos ve biftek ile oluşturulan rigatoniyi deneyebilir. Öğününü lokum kıvamında bir etle taçlandırmak isteyenlere tavsiyem ise bonfile madalyon olacak. Amasya yöresi danalarının sırt etleri, taze baharatlarla marine edildikten sonra iki gün bekletiliyor. Izgarada orta pişen leziz etlere, sunumda brokoli, havuç, paprika biber, baharatlı patatesler ve et suyundan elde edilen özel bir sos ekleniyor.

KAVANOZDA CEVİZ KREMALI PATAŞUR

Servisin “self” şekilde sürdüğü Park Fırın’da sipariş verirken vitrini süsleyen tatlı çeşitlerini görüp de bakışları kaçırabilmek ciddi bir irade meselesine dönüşüyor. Tatlı kapanışı tek çeşitle yapabilirseniz ne ala... Kavanozda servis edilen hafif kıvamlı profiterolden birkaç porsiyon yiyebilmek mümkün. Keyifli tatlının içindeki pataşurları dikkatli çiğnerseniz ceviz kremalı dolgunun tadını alabilirsiniz. Çikolatalı kekin üzerinde karamel dolgu ve mısır gevrekleri ile oluşturulan snickers çikolata tutkunlarına hitap ediyor. Üzerinde bütün çilekler ile kaplanan cheesecake kesinlikle denemeye değer. Tatlınızın yanında mekanın kahve alternatiflerinden birini yudumlayabilirsiniz. Park Fırın’daki baristaların “latte art” konusunda başarılı olduklarını hatırlatmakta fayda var.

MENÜDE NE VAR

- Çakallı menemeni 8 TL
- Muhlama 10 TL
- Dallas burger 15,5 TL
- Pizza quattro formaggi 14 TL
- Rigatoni 14 TL
- Yakisoba noodle 13,5 TL
- Bonfile madalyon 25 TL
- Tatlılar 8 TL

Park Fırın adres ve telefon:
Eskişehir Yolu, 20. km, Başkent Üniversitesi Sapağı Ankara
0312 227 8222