Şehirlerarası yolculukların vazgeçilmezlerindendir dinlenme tesisleri... Birçoğu mecburiyetten uğranan duraklar olsa da mutfaklarıyla isim yapanlarının ne ışıklı görsel şovlara ne de kilometreler öncesine yerleştirilen dev tabelalara ihtiyacı vardır. Namı, kulaktan kulağa yayılır. Mesafelerin uzadığı Ankara’da,
trafiğin yoğun olduğu saatlerde seyahat süreleri arttı. Örneğin Kızılay’dan
Yaşamkent’e ulaşmak için yaklaşık 30 kilometre yol katetmek gerekiyor. Hal böyle
olunca ana arterler üzerinde, şehirlerarası yollardaki “dinlenme tesisi”
formatını, şehir içine uyarlayan mekanlar oluşmaya başladı. Bu hafta Ankara’nın
en hareketli yollarından birine, kısa süre önce konuşlanan bir lezzet durağını
ziyaret ettim.
MUHLAMA VE ÇAKALLI MENEMENİ
Eskişehir Yolu 20. kilometrede, Başkent Üniversitesi’nin
girişinde açılan Park Fırın, iddialı mutfağı ile geçerken uğrayanları müdavime
dönüştürebilecek bir mekan olmuş. Konuklarını, günün farklı saatlerine hitap
edebilecek yemeklerle karşılayan Park Fırın’ın sabah seçenekleri, Karadeniz
havası estiriyor. Güne başlarken sahana ekmek banmayı sevenler için Samsun’un
meşhur Çakallı menemeni Ankara’ya getirilmiş. İnce kıyılmış biber, domates ve
yumurtanın sarısı ile oluşturulan karışıma, kaşar peyniri ekleniyor. Hassas
damaklar Çakallı menemenine eser miktarda katılan toz biberi de hissedecektir.
İştah açan bir diğer sabah seçeneği ise Doğu Karadeniz efsanesi muhlama oluyor.
Rize’den gelen kolot peyniri ve tereyağı ile yapılan muhlamayı ekmek banarak
keyifle mideye indirebilirsiniz. Kahvaltıyı hızlıca çözmek isteyenler de
mekanda; omlet, sucuk, cheddar, kaşar ve ketçabı ekmek arasında buluşturan Park
special tost alternatifini deneyebilir.
170 GRAMLIK BURGER KÖFTESİ
Mekanda, öğle ve akşam yemekleri için ilk önerim, ince hamurlu ve
çıtır kenarlı pizzalar olacak. Parmesan, cheddar, mozarella ve rokforu aynı
hamurda buluşturan pizza quattro formaggi, damağında yoğun tadları hissetmekten
hoşlananlar için birebir... Marine edilmiş dana bonfile parçaları, soğan, mantar
ve jalapeno biberlerin mozarella üzerine serildiği şefin özel pizzası, mekandaki
bir diğer seçenek oluyor. Park Fırın’ın burger klasmanında da iddialı olduğunu
hatırlatmak gerekiyor. 170 gram ağırlığındaki el yapımı köfteler, mekanın kendi
ürettiği ekmeklerin arasına giriyor. Metal tepsilerde baharatlı patates ve özel
soslarla servis edilen burgerlar denenebilir. Acı severlere önerim; jalapeno
biber ve kurutulmuş domatesin köfteye eşlik ettiği Dallas Burger olacak.
MADALYONUN LEZİZ YÜZÜ
Uzakdoğu tatlarından hoşlanalar Park Fırın’ın tavuk, kabak, mantar, havuç ve
paprika biber ile hazırlanan yakisoba noodle’ını; İtalyan deneyimi yaşamak
isteyenler de patlıcan, taze fesleğen, mozarella, domates sos ve biftek ile
oluşturulan rigatoniyi deneyebilir. Öğününü lokum kıvamında bir etle
taçlandırmak isteyenlere tavsiyem ise bonfile madalyon olacak. Amasya yöresi
danalarının sırt etleri, taze baharatlarla marine edildikten sonra iki gün
bekletiliyor. Izgarada orta pişen leziz etlere, sunumda brokoli, havuç, paprika
biber, baharatlı patatesler ve et suyundan elde edilen özel bir sos
ekleniyor.
KAVANOZDA CEVİZ KREMALI PATAŞUR
Servisin “self” şekilde sürdüğü Park Fırın’da sipariş verirken
vitrini süsleyen tatlı çeşitlerini görüp de bakışları kaçırabilmek ciddi bir
irade meselesine dönüşüyor. Tatlı kapanışı tek çeşitle yapabilirseniz ne ala...
Kavanozda servis edilen hafif kıvamlı profiterolden birkaç porsiyon yiyebilmek
mümkün. Keyifli tatlının içindeki pataşurları dikkatli çiğnerseniz ceviz kremalı
dolgunun tadını alabilirsiniz. Çikolatalı kekin üzerinde karamel dolgu ve mısır
gevrekleri ile oluşturulan snickers çikolata tutkunlarına hitap ediyor. Üzerinde
bütün çilekler ile kaplanan cheesecake kesinlikle denemeye değer. Tatlınızın
yanında mekanın kahve alternatiflerinden birini yudumlayabilirsiniz. Park
Fırın’daki baristaların “latte art” konusunda başarılı olduklarını hatırlatmakta
fayda var.
MENÜDE NE VAR
- Çakallı menemeni 8 TL
- Muhlama 10 TL
- Dallas burger 15,5 TL
- Pizza quattro formaggi 14 TL
- Rigatoni 14 TL
- Yakisoba noodle 13,5 TL
- Bonfile madalyon 25 TL
- Tatlılar 8 TL
- Muhlama 10 TL
- Dallas burger 15,5 TL
- Pizza quattro formaggi 14 TL
- Rigatoni 14 TL
- Yakisoba noodle 13,5 TL
- Bonfile madalyon 25 TL
- Tatlılar 8 TL
Park Fırın adres ve telefon:
Eskişehir Yolu, 20. km, Başkent Üniversitesi Sapağı Ankara
0312 227 8222
0312 227 8222