Ankara Vilayetler Evi'nde kahvaltının rengi yeşil ve mavi

Ankaralılar, yeşil ve mavi renklerinin buluştuğu mekanlarda yemek yiyebilmek için yüzlerce kilometre uzaktaki sahil bölgelerine gitmek zorunda kalıyor. Üç bir yanı denizle çevrili Türkiye’nin birbirinden keyifli mekanlarla dolu olduğu bir gerçek. Ancak kısıtlı zamanda, kentten çok uzaklaşmadan bir şeyler yapmak mecburiyetinde olanları da düşünmek gerekiyor. Hal böyle olunca denizsiz Başkent’e; yaz aylarında yeşil ve mavi manzarası sunan, şehre nefes aldıran Mogan Gölü’nü hatırlıyoruz. Başkent’te hafta sonu keyfi yapmak isteyenler için Vali Galip Demirel Vilayetler Evi’nin açık büfe kahvaltısını denedim.

Göle uzanan bir yarım adaya konumlanan Vilayetler Evi’nin yaz bahçesi kahvaltı için eşsiz bir manzara sunuyor. Keyif veren görünüme, Şef Cengizhan Sertkaya’nın yönettiği mutfak ekibi tarafından hazırlanan lezzetli açık büfe seçenekleri de eklendiğinde bir an için Ankara’da olduğunuzu unutuyorsunuz.

MEYVE HEYKELLERİ BÜFEDE

Meyvelerden hazırlanan heykellerle süslenen büfede onlarca seçenek bulunuyor. Tabağınızı hazırlarken çeşitler arasından seçim yapmanın zor olduğunu hatırlatmak isterim. Karpuzdan hazırlanan heykellerin arasında kalan peynir kulesinden birçok çeşit denemeye çalıştım. Kule, peynir severleri hayli mutlu edebilecek seçenekler sunuyor. Tabaktaki ana unsur olan peyniri aldıktan sonra yanına taze sebzeleri eklemek gerekiyor. Ağır kahvaltı sevenler için çok sayıda börek, zeytinyağlı, meze, reçel ve sıcak çeşidi de büfede konukları bekliyor. Bunlar arasından kaşarlı omlet ve ıspanaklı gözlemeyi kaçırmamanızı tavsiye ediyorum. Tabağınızı oluşturup, göl manzaralı alandaki yerinizi aldıktan sonra kahvaltıyı bitirmek için sakın acele etmeyin. Yeşillikler arasındaki hafta sonu keyfini, Mogan manzarası eşliğinde olabildiğince uzatmanızı öneriyorum. Vilayetler Evi’nde açık büfe kahvaltıya kişi başı ödeyeceğiniz ücret ise 25 TL.

Ankara Vilayetler Evi adres ve telefon
Konya yolu 22. km No: 6 Gölbaşı/Ankara
0312 484 10 46 - 0312 484 63 60


View Çatkapı - Ankara Lezzetleri in a larger map