İncek'te bir Düş Bahçesi

Beslenme uzmanları, güne iyi bir başlangıç yapabilmek için kahvaltının ne kadar önemli olduğunu sıkça tekrarlıyor. Büyükşehir ve çalışma yaşamı bir araya geldiğinde hafta içi günlere kahvaltı ile başlayabilmek oldukça zor ama hafta sonları hala bizim... Gri Ankara’da manzaralı bir eviniz yoksa pazar kahvaltısını evde yapmak pek keyifli bir seçenek olmayabilir. Lakin şehrin yeni gelişen bölgelerinde çimlere basıp, temiz havayı ciğerlerinize çekerek keyifli bir kahvaltı yapabileceğimiz birçok mekan var. Son yıllarda pazar kahvaltısı için popüler bölgeler arasında başı çeken İncek’te birkaç ay önce açılan yeni bir mekanı ziyaret ettim.
İncek’in henüz yapılaşmayan bölgesinde yer alan Düş Bahçesi, İncek Bulvarı’ndan Çevre Yolu’na yaklaşırken solda göreceğiniz Görgülü Sokak'ın karşısında yer alıyor. Tarlalar ortasında kalan, çiçeği burnunda mekan, konukların yemyeşil kır bahçesine konuşlanan bembeyaz kamelya ve masaları ile karşılıyor.

YEŞİLİN KEYFİNİ SÜRÜN

Mekana ulaşıp, masanızı ya da kamelyanızı seçtiğinizde; evinizden sadece 15-20 kilometre mesafede olmanıza rağmen, yüzlerce kilometre uzaktaymış gibi hissediyorsunuz. Düş Bahçesi’nde güne serpme kahvaltı ile başlayabilirsiniz. Zengin çeşitleri içinde barındıran kahvaltı menüsü, masanın üzerini doldurup, göz doyuruyor. Sofraya önce; Konya’dan geldiğini öğrendiğim tulum, beyaz, kaşar ve çeçil peynirleri ulaşıyor. Hatay’ın yağlı, biberli siyah ve yeşil zeytinleri de kahvaltının temel unsurlarını oluşturuyor. Çeri domates ve salatalıklara, tereyağı, tahin, pekmez, petek bal, Hatay ceviz reçeli ve ev yapımı ahududu reçeli eşlik ediyor. Salam ve patates kızartması ile renklenen kahvaltıda konuklara; ceviz, kuru üzüm ve kayısı da ikram ediliyor. Günün ilk öğünü için mekanın taş fırınında pişirilen gobit ekmekler servis ediliyor. Kahvaltı menüsüne demlik çayı da ekleyerek, ince belli bardaklarla yudumlayıp, yeşil bahçenin keyfini sürebiliyorsunuz.

ÇOCUKLARIN MASKOTU KUZULAR

Düş Bahçesi’nde serpme kahvaltı menüsünü zenginleştirmek için sahanda yumurta, sucuklu yumurta, menemen ya da omlet gibi sıcak siparişler de verebilirsiniz. Kahvaltıda hamurlu bir şeyler yemeden yapamayanlar için mekanda sigara böreği ve gözleme seçenekleri hafta sonu sofrasına dahil edilebiliyor. Mekanın menüsü sadece kahvaltı ile sınırlı değil. Düş Bahçesi’nin taş fırınında pişen pide ve pizzalar ile ocakbaşında dumanlanan kebapları günün ikinci ya da üçüncü öğünlerinde deneyebilirsiniz. Bahçenin kenarına konumlandırılan ahşap çocuk oyun parkı, ailelerin rahatça vakit geçirebilmelerine olanak tanıyor. Ayrıca mekanın bahçesinde konukların masalarını gezen küçük kuzular, çocuklar için maskota dönüşmüş durumda. Biri taze otların tadına bakarken, diğeri bir masanın konuğu olabiliyor. Hava sıcaklığının yüksek olduğu günlerde, mekanın bulunduğu yüksek nokta, tatlı bir esinti ile serinliyor. Geniş bir otopark alanına sahip olan mekanda aracınızı dilediğiniz yere park edebiliyorsunuz.

MENÜDE NE VAR

- Serpme kahvaltı (kişi) 17 TL
- Demlik çay 14 TL
- Sahanda yumurta 7 TL
- Menemen 8,50 TL
- Sigara böreği 7 TL
- Peynirli gözleme 7,50 TL

Düş Bahçesi İncek adres ve telefon:
İncek Bulvarı, Görgülü Sokak karşısı İncek/Ankara
0312 460 12 16


Şunu daha büyük bir haritada görüntüle: Çatkapı - Ankara Lezzetleri