Keyif'li Kebap'ta ikram bolluğu

Güneyin mangal lezzetlerini Ankaralılara sunan çok sayıda mekan bulunuyor. Bazen kapı komşu olan kebap restoranları arasında seçim yapabilmek güçleşiyor. Bu alanda oluşan rekabet, kebap ziyafetini mezesiz düşünemeyenler için avantaja dönüşebiliyor. Farklılaşmaya çalışan mekanların, sayısını artırdığı ikram çeşitleri, mideyi tam doldurmadan sofrayı terk edenlerimezelerle doyuracak boyuta ulaşıyor. Bu hafta yemeğin açılış ve kapanışını çok sayıda ikram ile renklendiren bir mekanı ziyaret ettim.

Emek’teki Bişkek Caddesi (8. Cadde) üzerinde hizmet veren Keyif’li Kebap, yemek yediği masanın önce göz doyurmasını isteyenleri mutlu edecek bir adres. Konuklar, kebap ve pide çeşitleri ile şekillenen menüden seçim yapmaya çalışırken mezeler servis edilmeye başlanıyor. Mevsim salata, acılı ezme, közlenmiş soğan, bulgur pilavı, çubuk turşusu ve patlıcanlı yoğurt masaya ilk ulaşanlar oluyor. Lezzetli mezelere, sıcak balon lavaş eşlik ediyor.
İŞTAH AÇAN İSOTLU LAHMACUN
Mekanın kebap çeşitlerinin tadına bakmadan önce, isotlu lahmacunu ara sıcak niyetine denemenizi öneriyorum. İnce hamurlu, çıtır ve hafif acılı lahmacun, iştahınızın açılmasına yardımcı olabilir. Menüdeki kebap seçenekleri arasında kararsız kalırsanız, karışık kebap ile tümünün tadına bakabilirsiniz. Şanlıurfa’dan Ankara’ya ulaşan baharatlarla marine edilen Bolu yöresi etleri, mekanda lezzetli kebaplara dönüşüyor. Ayaklı bir metal tepside sunulan karışık seçenekte; Adana, kuşbaşı, ciğer şiş, dana külbastı, patlıcanlı kebap, tavuk şiş, kanat bulunuyor. Göz doyuran tepside kebaplara, bulgur pilavı, sumaklı soğan, maydanoz, közlenmiş biber ve domates eşlik ediyor. Etlerin soğumaması için üzerlerine fındık lahmacun örtülüyor. Tepside kendine yer bulan beyaz etlerin yumuşaklığı ve marine sürecinde kullanılan hoş baharat karışımı dikkat çekiyor. Küçük parçalar halinde şişe dizilen kuzu ciğerinin kimyon eklendikten sonra mideye indirilmesi gerekiyor.

ÇİFTE TATLI VE SEMAVER
Keyif’li Kebap’ın ikramları, yemeğin başlangıcına olduğu gibi kapanışına da konuk oluyor. Mekanda tatlı kapanış, dondurmalı irmik tatlısı ve künefe ile yapılıyor. Sıcak şekilde masaya ulaşan tatlılar ve semaver çayın da ikramlar arasında yer aldığını hatırlatmakta fayda var. Yemek faslı için restoranda bolca vakit geçirmeyi sevenler, ikramlarla masanın bir dolup, bir boşaldığı Keyifli Kebap’ı deneyebilir.

MENÜDE NE VAR
- Lahmacun    6 TL
- Karışık kebap (2 kişilik)    29 TL

Keyif'li Kebap adres ve telefon:
Emek Mh. 8. Cadde (Bişkek Caddesi) No 17/B Çankaya/Ankara
0312 215 4030