Üstü meze altı kebap

Ümitköy’de 2494/3 Sokak’ta yaklaşık bir ay önce açılan Meze Meze, iki ayrı katta, iki ayrı menü ile hizmet veriyor. Mekanın katları, Adana’nın ocakbaşı kültürü ve Ege mezelerini aynı adreste buluşturuyor. Giriş kattaki ocakbaşında vakit geçirmeyi tercih ettiğinizde; çoban salata, nar ekşili ezme, maydanoz, sumaklı soğan, roka, cacık, yeşil turp ve kırmızı toz biberden oluşan küverle yemeğe başlıyorsunuz. Siz, sıcak balon lavaş eşliğinde açlığınızı bastırırken, Adana yöresinin kebapları kömür ateşinin üzerinde dumanlanmaya başlıyor.

Sinirleri temizlendikten sonra zırhla çekilen Balıkesir kuzusundan yapılan Adana kebap, masaya ilk ulaşan lezzet oluyor. Yemek, kırmızı toz biber ve tuzla terbiyelenen kuzu şişle sürüyor. Yumuşak kıvamlı kuzuyu, ciğer şiş izliyor. Ceyhanlı Tuncay Usta, ciğerleri sumaklı soğan eşliğinde lavaşa çekip, bizzat ikram ediyor. Kebap ziyafetinin kapanışı, kemiğinden kolayca ayrılan kaburga ile son buluyor. Tuz ve kırmızı toz biberle terbiye edilen kaburgayı atlamamanızı öneriyorum. Kebap severlerin, mekandaki ocakbaşında lezzetli ve keyifli vakit geçirebileceklerini düşünüyorum.

AYVALI KEREVİZ

Mekanın ikinci katında haftanın belirli günlerinde canlı müzik eşliğinde vakit geçirmek isteyenler, masalarını mezelerle donatabiliyor. Tadına baktığım, Antalya yöresine özgün Aksu piyazı farklı bir deneyim olabilir. Tahin, soğan ve maydanozla bir araya gelen kuru fasulyeler, Aksu’ya has bir mezeye dönüşüyor. Baharat tutkunları Antakya yöresinin muhammarasını deneyebilir. Küçük ceviz parçacıkları, taze nane yaprakları ve nar ekşisi katkısı ile şefin ezmesi de bol baharatlı bir seçenek oluyor. Hafif mezelerden hoşlananlar ise kabak yoğutlama, zeytinyağlı ıspanak ya da humusu deneyebilir. Acı severler için vazgeçilmez seçenek yoğurtlu atom olabilir. Mezeler arasından ısrarla sipariş edilmesini önereceğim alternatif ise kereviz... Çiğ haliyle garip görünen, tadına alışmanın güç olduğu kerevizden nefret ediyor olsanız dahi Meze Meze’de, ayva ile birlikte pişirilen zeytinyağlı türünün tadına bakmanızı tavsiye ediyorum.

MENÜDE NE VAR

- Küver (kişi) 5 TL
- Adana kebap 22 TL
- Kuzu şiş 27 TL
- Ciğer şiş 20 TL
- Kaburga 27 TL
- Mezeler 8-10 TL

Meze Meze adres ve telefon:
2432 Cd. 2494/3 Sk. Osman Ağa Konakları No:6 Ümitköy/Ankara
0312 233 8018