El Paso'da pub deneyimi ve sürpriz mutfak

Yılın 300’den fazla gününün güneşli geçtiği Texas eyaletindeki El Paso şehri, ABD-Meksika sınırını çizen Rio Grande nehrinin çevresinde konuşlanıyor. Meksika ve Amerikan kültürünün harmanlandığı kent, Chihuahuan Çölü’nün ortasında bir vaha... Fortune Dergisi’nin 2011 yılında yaptığı bir araştırmada Amerika’da insanların çalışmaktan mutluluk duydukları ilk 10 kent arasına giren El Paso’da sakin ve keyifli bir yaşam hüküm sürüyor. Bu hafta adını, Amerika’nın bu bohem şehrinden alan bir Ankara mekanını ziyaret ettim. 

Dört şubesi ile Bahçelievler, Bestekar Sokak ve Kızılay’da hizmet veren El Paso, Başkent’te 16 yıllık bir geçmişe sahip. Dekorasyonu ve müzikleri ile pub ortamını yaşatan mekanın mutfağı ise, ilk kez deneyenler için lezzetli bir sürprize dönüşüyor. Yıllanan müdavimler ise, favori yemeklerini tatmak için El Paso’yu mütemadiyen ziyaret ediyor.

BAHARATLI BONFİLE

Mekanın Karanfil Sokak’taki şubesi, bahçesi ve müzikleri ile Kızılay’ın kargaşasından uzaklaştırıyor. Mutfaktan masaya ulaşan lezzetler için zeytinyağı Hatay’dan, çeşitli ot ve baharatlar ise Trabzon, Ordu ve Baypazarı’ndan geliyor. Afyon’dan Ankara’ya ulaşan etler, çeşitli baharat karışımları ile marine ediliyor. El Paso’da yemeğe hafif bir başlangıç yapmak isteyenler için Cheese Cassesillas’ı öneriyorum. El yapımı tortillanın arasında mozarella, cheddar, taze kaşar ve taze soğan ile hazırlanıyor. Range sos ve patates cipsi ile servis ediliyor. Hamursuz başlangıç isteyenler peynir tabağını, vejeteryanlar ise Vegetable Latinas’ı deneyebilir. Ana yemekte tadına ilk baktığım lezzet, Red Nebraska oldu. Baharatlarda marine edilen bonfile parçaları, sarımsaklı ekmek dilimleri ile servis ediliyor. Sunumun ortasında patates püresi ve rosemary bulunuyor. 

ÇİFT KÖFTELİ DEV HAMBURGER

Mekanda, el yapımı hamburger severlerin tercih etmesi gereken seçenek ise, 240 gramlık köftesi ile Billy the Kid oluyor. El Paso’nun kendi ürettiği ekmeğin arasında iki parça köfte, domates, yeşillik, mantarlı omlet, demiglas ve binada sosları bulunuyor. Tahta bir platformun üzerinde sunulan dev hamburgere soslu patates cipsleri, barbekü, ranch ve latin dip soslar eşlik ediyor. Billy the Kid’in doyma garantili olduğunu söyleyebilirim. Mekanın en çok tercih edilenleri arasında olduğunu öğrendiğim Minnesota beef, 22 çeşit taze otla marine edilen üç parça bonfileden oluşuyor. Etlerin üzerinde “Cafe de Paris”e benzer bir sos, yanında ise iri dilimli patates cipsleri bulunuyor.

ŞİŞTE KAŞARLI BONFİLE

Arasında kaşar peynirleri ile şişe dizilen bonfilelerle hazırlanan Florida Hot Girls, görüntüsüyle iştah açıyor. Soğutulmadan, hızlı biçimde tüketilmesi gereken şiş bonfilelere; ızgara biber, domates ile taze patates kavurması eşlik ediyor. İsmi ile dikkat çeken Florida Hot Girls, lezzetiyle de iz bırakıyor. Makarnalarını kendi mutfağında hazırladığını öğrendiğim mekanda Tennessee River’ı denedim. Fettucini makarna; tavuk fileto, köri, krema ve parmesan ile birlikte servis ediliyor. Dumanı üzerinde gelen fajitayı bir yandan soğutup, diğer yandan yemeye çalışmak ayrı bir keyif. Fajitada bonfile dilimlerine; soğan, California biber ve Meksika baharatları ekleniyor. Tortilla ile birlikte yapılan sunumda ise kaşar peyniri, jalapeno biber, Guatemala, ranch ve salsa soslar bulunuyor. Mekanın mutfağında bulunan kadın şeflerin lezzetlere pozitif bir katkı sağladığını söyleyebilirim. El Paso’nun tüm mutfakları ChefSezgin tarafından koordine ediliyor. Mekanda 12.00-20.00 saatleri arasında tüm ürünlerde yüzde 40 indirim uygulanıyor. Ayrıca El Paso Kızılay’ın ücretsiz otopark hizmeti bulunduğunu hatırlatmakta fayda var.

MEYVELİ TİRAMİSU

Tatlı kapanış için mekanda bulunan çok sayıda seçeneğin arasından Türkiye’de güncellenmiş haliyle sunulan tiramisuyu denedim. İnce bir dilim kek üzerine yerleştirilen krema ile hazırlanan tiramisuda çikolata parçacıkları bulunuyor. Meyve dilimleri ve çikolata sos eşliğinde servis edilen tatlı denenebilir. Tatlı için vakti olanlara önerim ise, pişirilmesi biraz vakit alan sufle olacak. Beklediğinize değeceğini söyleyebilirim.


MENÜDE NE VAR
- Red Nebraska 26 TL
- Billy the Kid 21 TL
- Minnesota beef 27 TL
- Florida Hot Girls 27 TL
- Old fashioned fajita 26 TL
- Tiramisu 11 TL

El Paso Kızılay adres ve telefon: 
Karanfil 2 Sokak, No:48, Kızılay-Çankaya/Ankara
0312 417 5906


View Çatkapı - Ankara Lezzetleri in a larger map