Denizatı İncek'te hafta sonu kahvaltı keyfi


Kentin hızla yükselen yeni yerleşim alanı İncek, birkaç yıl içinde binalara teslim olacak gibi görünüyor. Fakat bölge hala yeşili ve temiz havası ile hafta sonu kahvaltısı için Ankaralıların gözde bölgelerinden biri. İncek’te çok sayıda kahvaltı mekanının arasında Başkent’te 40’ıncı yılını geride bırakan bir isim dikkat çekiyor. Yarım asıra yaklaşan Denizatı Pastaneleri’nin İncek şubesi, son iki yıldır bölgenin serpme kahvaltı noktalarından biri oldu. Şehrin gürültüsü ve kirli havasından kaçıp, çimlere basarak kahvaltı etmek isteyenler için Denizatı İncek’i ziyaret ettim.

ZEYTİNLER GEMLİK’TEN

Mekanda serpme kahvaltı siparişi verdiğinizde, masanın üstü lezzetli tabaklarla dolmaya başlıyor. Kahvaltıda ilk önce Aydın’dan geldiğini öğrendiğim baharatlı zeytinyağının tadına bakabilirsiniz. Masaya ulaşan sütlü tatlar; Erzurum çeçil, örgü, beyaz, Konya tuzsuz dil ve kaşar peyniri oluyor. Mekanın kendi ürettiği portakal, çilek, ahududu, kayısı ve vişne reçelleri de denenmeye değer. Domates ve salatalıktan oluşan sebze söğüşlere siyah ve yeşil Gemlik zeytinleri eşlik ediyor. Kahvaltının sıcak kısmında sucuklu yumurta, omlet ya da göz yumurtayı tercih edebiliyorsunuz. 

DOYURAN HAMUR İŞİ

Kaymak, süzme yoğurt, tereyağı, bal, çiçek sosis, ceviz ve domates soslu patates kızartması da sofrayı şenlendiren diğer ayrıntılar oluyor. Hamur işleri ile kahvaltı etmeyi sevenler ise peynir, patates ve ıspanaklı kol böreklerinin yanı sıra su böreği ile hafta sonuna sağlam bir başlangıç yapabiliyor. Ekstra olmakla birlikte çikolata kremalı krep ya da gözlemenin tadına bakmanız gerekiyor. Rize’den gelen kolot peyniri ile yapılacak muhlamanın ise kısa süre içinde Denizatı İncek’in kahvaltı menüsünde yerini alacağını öğrendim. İncek’te otopark sorunu olmayan mekanda sessiz bir hafta sonu kahvaltısı ile dinlenebilir, masanıza ulaşan ekler pasta ve petifür ikramları ile tatlı bir mutluluk yaşayabilirsiniz.

MENÜDE NE VAR

- Serpme kahvaltı 21 TL
- Muhlama 8,75 TL

Denizatı İncek adres ve telefon:
İncek Bulvarı Zafer Cad. Tek Yapı Kooperatifi No:23 İncek/Ankara
0312 478 00 00


View Çatkapı - Ankara Lezzetleri in a larger map