Döner Burger's - Kömür ateşi Kızılay’a düştü

Her ustanın kendine has terbiye yöntemiyle hazırladığı kıyma katkısız ve kömürde pişen Ankara dönerini siz de aile büyüklerinizden dinlemişsinizdir. Zaman içerisinde sayıları azalan ‘orijinal’ döner mekanları, son dönemde yeniden popülerleşmeye başladı. Farklı terbiye çeşitleri ile birlikte kömürde pişirme yöntemine dönüş, fast fooda merak salan gençleri de tekrar dönere yöneltiyor. Yaşamın her alanına yansıyan ‘retro’ akımı, yeme içmeye de sıçradı. Şüphesiz ki geçmişe dönüşün lezzet kaygısıyla yapılanı, eski tatları özleyen bünyeleri mutlu ediyor. Bu hafta kömürde pişen klasik döneri, sunumda farklılaştıran bir mekanı ziyaret ettim.

ESKİ TADA YENİ SUNUM

Kızılay Selanik 2 Caddesi’nde yaklaşık bir ay önce açılan Döner Burger’s, geleneksel döneri, günümüz sunum konseptiyle harmanlıyor. Bala ve Çorum’daki çiftliklerde yetişen danaların tranç bölgeleri, özel bir yöntemle marine edildikten sonra kömür ateşiyle buluşturuluyor. Mekanda döneri, lavaş dürüm ve servis şeklinde yiyebileceğiniz gibi burger sunumunu da deneyebilirsiniz. Sipariş ettiğim servis döner, lezzet konusunda yüksek not alırken sunumu ile fark yarattı. Döner Burger’s’ta servis dönerin 100 gram standardı ile sunuluyor. Dilerseniz 50, 150 ve 200 gramlık seçenekleri de tercih edebiliyorsunuz. Ahşap platformda sunulan dönerin altına ince lavaş seriliyor. Üzerine ise mekanın kendi üretimi olan gobit ekmeği kapatılıyor. Kornişon turşu, közlenmiş domates, biber, baharatlı patates kızartması ve kırmızı biberli sos da ahşap platformdaki yerlerini alıyor. Dilediğiniz gramajdaki döneri, lavaşa sarılı biçimde dürüm olarak da deneyebilirsiniz. Sunum, servis dönerdekine benzer şekilde yapılıyor.

HAMBURGERİN EN İYİ ARKADAŞI

Mekanda ayrıca el yapımı köfteler ile hazırlanan hamburgerlerin de tadına bakabiliyorsunuz. Büyük ve lezzetli bir köfte ile karşınıza çıkacak hamburgerin, fiyat performans oranının hayli yüksek olduğunu söyleyebilirim. Tadına baktığım cheeseburger, ahşap sepet içerisinde servis ediliyor. Hamburgerin en iyi arkadaşı olan baharatlı patates kızartmalarını, sepetinizin bir köşesinde duran tatlı-ekşi sosla birlikte tüketmenizi öneriyorum. Bunun dışında hamburger keyfine eşlik edebilecek çeşitli soslar masada sizi bekliyor. Damak zevkinize göre istediğinizi seçebilirsiniz. Mekanla ilgili hoşuma giden iki ayrıntıyı paylaşmam gerekiyor. Bunlardan ilki şöyle, Döner Burger’s’ta siz aksini belirtmedikçe tüm içecekler cam şişede servis ediliyor. İkincisi ise her masada bulunan öğütücülü tuz ve karabiberlikler. En temel çeşnilendirme işlemini, deniz tuzu ve tane karabiberle doldurulan öğütücüleri kullanarak kendiniz yapabiliyorsunuz. Kızılay’da hızlı ve lezzetli bir şeyler atıştırmak isteyenler Döner Burger’s’ı deneyebilir.

MENÜDE NE VAR
- Servis döner 11 TL
- Dürüm döner 11 TL
- Döner burger 10,50 TL
- Cheeseburger 10,50 TL

Döner Burger's adres ve telefon:
Selanik Caddesi NO:55/B Kızılay/Ankara


View Çatkapı - Ankara Lezzetleri in a larger map