Yıllarca yeme-içme sektöründe hizmet veren iki şefin kurduğu Balıkçı Miço’nun ismi de işletmecilerden birinin çocukluk yıllarındaki takma isminden geliyor. Çevresinin ona taktığı ismi, yıllar sonra mekanının tabelasına taşımış.
SOĞUTMADAN YEMEK GEREKİYOR
Mekana gittiğinizde önce tezgahtan mezeleri seçiyorsunuz. Hergün
farklı seçeneklerin hazırlandığı Miço’da; ahtapot bacağı, hardallı levrek, fava,
peynirli biber, deniz börülcesi ve kaya koruğu denedim. Bu seçenekler arasında
ilk tavsiyem hardallı levrek olacak. Kırmızı biber ve mısır taneleri ile
renklenen kaya koruğunu da deneyebilirsiniz. Dere otu ile birlikte servis edilen
fava da mekanın mezeleri arasında favoriler arasına girebilir. Ara sıcaklardan
karides güvecin tadına bakmanız gerekiyor. Tereyağ ile pişen diş sarımsak,
mantar ve orta boy karideslere pul biber ekleniyor. Kalabalık masalarda hızlı
davrananların daha fazla faydalanabildiği bir ara sıcak... Soğutmadan yemekte
fayda var. Ayrıca mısır ve buğday unu karşımı ile kaplandıktan sonra kızartılan
kalamar tavanın da tadına bakabilirsiniz.
IZGARA YA DA FIRINDA
Levrek, kalamar, karides, kaşar
peyniri ve yumurta ile hazırlanan balık köfte ise baharatlı yemekleri sevenlere
hitap ediyor. Ana yemekte ise deniz levreğinin ızgara ve fırında hazırlanmış iki
farklı alternatifini denedim. Mekanda kullanılan çeşnileme yöntemini balığın
lezzetine lezzet kattığını söylemem gerekiyor. Ateş üzerindeki filetoya ekilen
toz karışım, levreğin tadını daha keyifli hale getiriyor. Roka, kırmızı biber ve
soğan eşliğinde servis edilen balığın soğumasına fırsat kalmadı. Kapya biber,
soğan ve mantar eşliğinde hazırlanan fırın levrek de Miço’nun lezzetli balık
seçenekleri arasında yer alıyor.
ÜZÜM PEKMEZİ UNLA BULUŞTU
Tatlı kapanışta tercih ettiğim, Kapadokya yöresine ait dolaz adlı
lezzeti unutmak güç olacak. Un, tereyağı ve süt karşımı ile hazırlanan dolazın
üzerine üzüm pekmezi ekleniyor. Kahverengi, helva kıvamını alan tatlının üzerine
yeniden üzüm pekmezi ve ceviz ekleniyor. Orta sıcaklıkta tüketilmesini tavsiye
ettiğim dolaz, Balıkçı Miço’da konuklara kapanış ikramı olarak sunuluyor.
MENÜDE NE VAR
- Yeşil mezeler 6 TL
- Balık mezeleri 18 TL
- Karides güveç 18 TL
- Kalamar tava 15 TL
- Levrek (günlük fiyat)
- Balık mezeleri 18 TL
- Karides güveç 18 TL
- Kalamar tava 15 TL
- Levrek (günlük fiyat)
Balıkçı Miço adres ve telefon:
Hilal Mah. Turan Güneş Bulvarı 701. Sokak No:24, Çankaya/Ankara
0312 439 0860
0312 439 0860
View Çatkapı - Ankara Lezzetleri in a larger map