Balıkçı Miço dümeni lezzete kırıyor

Ege’nin tüm kıyılarına hakim olan mavi ve beyaz renkleri, Yunan meyhanelerinin de vazgeçilmezidir. Tüm ayrıntıları süsleyen bu renkler, herhangi bir sürpriz yaşanmadıkça lezzetli meze ve balıkların habercisi olur. Dekorasyon ve lezzetin yanına bir de samimiyet eklendiğinde ortaya keyifli bir ziyafet çıkar. İşin sohbet kısmı ise aynı masayı paylaştığınız dostlarınızla beraber size kalır. Bu hafta Yıldız Turan Güneş Bulvarı ile ve 4. Cadde arasında kalan 701. Sokak üzerinde birkaç ay önce açılan Balıkçı Miço’yu ziyaret ettim. Mavi ve beyaz renkli dekorasyonu, tahta sandalyeleri ve geniş bahçesi ile Ankaralılara, keyifli deniz ürünleri sunan mekanın en önemli özelliği patronsuzluğu...

Yıllarca yeme-içme sektöründe hizmet veren iki şefin kurduğu Balıkçı Miço’nun ismi de işletmecilerden birinin çocukluk yıllarındaki takma isminden geliyor. Çevresinin ona taktığı ismi, yıllar sonra mekanının tabelasına taşımış.

SOĞUTMADAN YEMEK GEREKİYOR

Mekana gittiğinizde önce tezgahtan mezeleri seçiyorsunuz. Hergün farklı seçeneklerin hazırlandığı Miço’da; ahtapot bacağı, hardallı levrek, fava, peynirli biber, deniz börülcesi ve kaya koruğu denedim. Bu seçenekler arasında ilk tavsiyem hardallı levrek olacak. Kırmızı biber ve mısır taneleri ile renklenen kaya koruğunu da deneyebilirsiniz. Dere otu ile birlikte servis edilen fava da mekanın mezeleri arasında favoriler arasına girebilir. Ara sıcaklardan karides güvecin tadına bakmanız gerekiyor. Tereyağ ile pişen diş sarımsak, mantar ve orta boy karideslere pul biber ekleniyor. Kalabalık masalarda hızlı davrananların daha fazla faydalanabildiği bir ara sıcak... Soğutmadan yemekte fayda var. Ayrıca mısır ve buğday unu karşımı ile kaplandıktan sonra kızartılan kalamar tavanın da tadına bakabilirsiniz. 

IZGARA YA DA FIRINDA

Levrek, kalamar, karides, kaşar peyniri ve yumurta ile hazırlanan balık köfte ise baharatlı yemekleri sevenlere hitap ediyor. Ana yemekte ise deniz levreğinin ızgara ve fırında hazırlanmış iki farklı alternatifini denedim. Mekanda kullanılan çeşnileme yöntemini balığın lezzetine lezzet kattığını söylemem gerekiyor. Ateş üzerindeki filetoya ekilen toz karışım, levreğin tadını daha keyifli hale getiriyor. Roka, kırmızı biber ve soğan eşliğinde servis edilen balığın soğumasına fırsat kalmadı. Kapya biber, soğan ve mantar eşliğinde hazırlanan fırın levrek de Miço’nun lezzetli balık seçenekleri arasında yer alıyor. 

ÜZÜM PEKMEZİ UNLA BULUŞTU

Tatlı kapanışta tercih ettiğim, Kapadokya yöresine ait dolaz adlı lezzeti unutmak güç olacak. Un, tereyağı ve süt karşımı ile hazırlanan dolazın üzerine üzüm pekmezi ekleniyor. Kahverengi, helva kıvamını alan tatlının üzerine yeniden üzüm pekmezi ve ceviz ekleniyor. Orta sıcaklıkta tüketilmesini tavsiye ettiğim dolaz, Balıkçı Miço’da konuklara kapanış ikramı olarak sunuluyor.

MENÜDE NE VAR
- Yeşil mezeler 6 TL
- Balık mezeleri 18 TL
- Karides güveç  18 TL
- Kalamar tava 15 TL
- Levrek (günlük fiyat)

Balıkçı Miço adres ve telefon:
Hilal Mah. Turan Güneş Bulvarı 701. Sokak No:24, Çankaya/Ankara
0312 439 0860


View Çatkapı - Ankara Lezzetleri in a larger map