ADINDAN SÖZ ETTİREN MUTFAK
Henüz Türkiye’de Michelin Yıldızı’na sahip bir restoran yok,
açıkçası bugüne dek tek yıldızlı bir restoranı dahi deneme fırsatım olmadı.
Fakat yaşadığımız kentte, kendi çapımızda yıldızlandırabileceğimiz mekanlar da
yok değil. Bu hafta Michelin Yıldızlı restoranları ziyaret ederek, elde edilen
deneyimlerin Ankaralılara sunulduğu bir mekanı denedim. Söğütözü’ndeki Ramada
Plaza Otel’de yer alan No4 Restaurant, son dönemde bünyesinde bulunduğu otelin
adının önüne geçiyor. Mekanda özenle hazırlanan menüden bazı lezzetlerin tadına
bakma fırsatım oldu.
BAŞLANGIÇTA TERCİH ZOR
no4 restaurant’da yemek öncesi konuklara, küçük kaseler içerisinde
Cunda’dan geldiğini öğrendiğim yeşil zeytinler ile sıcak humus ikram ediliyor.
Sarı biber ve soğan karışımı ile ortaya çıkan limon çorbası, açılış için keyifli
bir tercih. Geniş bir menü yakalamışken başlangıçlardan birkaç çeşidin tadına
bakmak gerekiyor. Levrek, somon ve karides parçacıklarının midye kabuğu üzerine
doldurulduğu lezzetli seçeneğin adı fırında midye... Yine denizden gelen başka
bir başlangıç ise ev yapımı somon gravlaks. Tuz ve şeker ile marine edilen ince
somon filetolarının gül şeklinde servis edildiği başlangıca yeşillikler eşlik
ediliyor. Damağında iz bırakacak bir başlangıç arayanlara önerim ise keçi
peynirli avokado olacak. Kırmızı biber ve bal katkısı ile unutulması zor bir
başlangıç.
KIRMIZI MI BEYAZ MI
Ana yemekte kırmızı et sevenler biftek dilimlerini tercih
edebilir. Orta derecede pişmiş bifteğin üzerinde karabiber taneleri ve taze
fesleğenler bulunuyor. Etin sunum arkadaşı ise sotelenmiş taze fasulyeler
oluyor. Deniz mahsülü isteyenlere önerilerim ise fırında levrek ve kaya
koruğunda jumbo karides olacak. Fırında levreğe sarılan karides ve somon
parçacıkları lezzetiyle dikkat çekiyor. Levrek sarmaya; sotelenmiş brokoli,
karnıbahar, kırmızı biber ve havuç eşlik ediyor. Yaban mersini ve kaya koruğu
üzerinde servis edilen karidesin lezzeti kolay kolay unutulmuyor. Salatasız
yemeği eksik bulanlara pancar salatasını deneyebilir. Haşlama yerine fırınlanan
pancar dilimleri; süzme yoğurt, Antep fıstığı ve ince kıyılmış roka eşliğinde
sunuluyor.
İKİ GELENEK AYNI TATLIDA
Tatlı kapanış için iki önerim var. Kalori hesabını bir kenara
bıraktıysanız, Türkiye’nin iki geleneksel tatlı anlayışını bir araya getiren
pestile sarılı ayva tatlısını denemek gerekiyor. Birçok mekanda limonlu ya da
frambuazlı çeşitleri servis edilen cheesecakelerin balkabaklı versiyonu, mekanın
bir diğer tatlı kapanış seçeneği... Konuklarına karşı her alanda hassasiyet
gösteren No4 Restoran Başkent’te ziyaret edilmesi gereken mekanlar arasında ön
plana çıkıyor.
MENÜDE NE VAR
- Limon çorbası 12 TL
- Keçi peynirli avokado 19 TL
- Fırında miyde 25 TL
- Biftek dilimleri 40 TL
- Levrek sarma 36 TL
- Pestile sarılı ayva tatlısı 16 TL
- Keçi peynirli avokado 19 TL
- Fırında miyde 25 TL
- Biftek dilimleri 40 TL
- Levrek sarma 36 TL
- Pestile sarılı ayva tatlısı 16 TL
No4 Restaurant Bar Lounge - Ramada Plaza adres ve telefon
Yaşam Caddesi 4.Sokak No.4 Söğütözü/Ankara
0312 219 03 03
0312 219 03 03
View Çatkapı - Ankara Lezzetleri in a larger map