Franco Burger - Bahçelievler'in Amerikan'ı

“Türkiye’de en fazla tutan Amerika kökenli yemek nedir?” diye sorsak, şüphesiz herkes “hamburger” yanıtını verir. Fakat hala birçoğumuz için hamburger, her köşe başındaki zincir mekanlarda tüketilen ve “sağlıksız” olduğu düşünülen bir gıda türü. Çok tanınmış zincir restoranlar ile ilgili son oluşan izlenim bu yönde. Fakat ABD’de denediğim Johnny Rockets ve Bad Dady’s burgerları, çok tanınan zincir fast-foodların aksine fazlasıyla lezzetliydi. Son dönemde Ankara’da, Amerika’dakilere benzer hamburger yapan mekanlar açıldı. 

Bahçelievler 3. Cadde’de kısa süre önce hizmet vermeye başlayan Franco Burger’ın hamburger severleri mutlu edecek bir mekan olduğunu keşfettim. Sevimli ve sade dekorasyonu ile sizi karşılayan mekanda kalabalık bir menü yok. Haliyle kafanız karışmıyor. Sipariş öncesi ikram edilen cips ve dip sos ile yemek öncesi ön atıştırma yapabilirsiniz.

FIRINDA EKMEK, KÖMÜRDE KÖFTE

Hamburgerinizi tek ya da çift köfteli seçebiliyorsunuz. Siparişiniz sırasında köftenin yanına ekleyebileceğiniz; cheddar peyniri, mantar, dana jambon, pastırma, dana bacon, rokfor peyniri ve yumurta gibi 7 çeşit ekstra malzeme bulunuyor. Seçimlerinizi belirterek, kendi hamburgerinizi oluşturuyorsunuz. Fazla karıştırmadan damak tadınıza uygun olanı bulabilirsiniz. Orta pişmiş köftenin daha keyifli olduğunu söyleyebilirim. Mekan, hamburger köftesini kendisi üretiyor, lezzeti nedeniyle içindekilerin ne olduğunu sorduğumda “sır” yanıtını aldım. Eğer denk gelirseniz hamburger ekmeklerinin de Franco’nun köşesindeki fırında yapıldığını görebilirsiniz. Bunun dışında köfteler de kömür ateşinde pişiyor ve tüm içecekler cam şişede servis ediliyor. 

EV YAPIMI CHEESECAKE

Kendi seçiminiz ile oluşturduğunuz hamburgere metal tepside iri kesim ve baharatlarla sotelenmiş patates cipsleri eşlik ediyor. Tepsideki susamlı tatlı acı sosu da unutmamak gerekiyor. Hamburgerinizi, ekstra olmayan ücretsiz soslarla da renklendirebilmeniz mümkün. Barbekü, acı sosların yanı sıra hamburgerin içinde ilk kez denediğim coleslaw’ı deneyebilirsiniz. Tatlı kapanış için, yine mekanın köşesindeki fırında pişen cheesecake günün belirli saatlerinde satışa sunuluyor. İşletmeciler, mahallenin mekanı olmak üzere yola çıktıklarını söylese de lezzet ve fiyat-performans oranı korunduğu sürece mekanın hızla popülerleşeceğini düşünüyorum.

MENÜDE NE VAR

- Tek hamburger 10,50 TL
- Duble hamburger 16,50 TL
- Cheddar 1,50 TL
- Pastırma 2,50 TL
- Rokfor 3 TL
- Cheesecake 6 TL

Franco Burger adres ve telefon
3. Cd. (Azerbaycan Cd.) No:127/A Bahçelievler/Ankara
0312 212 0807


View Çatkapı - Ankara Lezzetleri in a larger map