Hanedan Kebap'ın tepsi lezzetleri


Hanedan İskender - Ciğer
Vejeteryanlığın popüler olmadığı ülkemizde her öğün et ile beslenmeyi alışkanlık haline getirenlerin sayısı bir hayli fazla. Şanlıurfa ve Diyarbakır’da kahvaltıyı ciğer kebap ile yapanlara, Ankara’da uyku öncesi kokoreç yiyenler ekleniyor. Yeşilliklerin bolca yetiştiği Ege’de dahi kırmızı ete hayır denmez. Hal böyle olunca mangal kültürü, doğudan batıya ülkenin dört bir yanına uzanıyor. Ev dışında protein ağırlıklı beslenmek bazen cüzdanı zorlayabilir. Menü fiyatlarıyla bu alışkanlığı daha düşük masrafla çözebilecek mekanlara yönelmek gerekiyor. Kalabalık başlangıç ikramları ile konuklarının önce açlığını giderip, daha sonra et ürünlerinin keyfini çıkarmasını sağlayan mekanların sayısı son dönemde artış gösterdi. 

Farklı fiyat kategorilerinde hizmet veren bu adreslerin kalabalığı ise Başkent’teki hakim yemek kültürüne ilişkin ipuçları veriyor. Kebaba “hayır” diyemeyenlerin çoğunlukta olduğu bir kentte yaşıyoruz. Aynı şekilde ikramlarla başlayan bol mezeli bir sofraya da “hayır” diyemiyoruz. Bu hafta çoğunluğun damak tadına ve cüzdanına hitap eden bir mekanı ziyaret ettim.

KALABALIK BAŞLANGIÇ

Menüsünü kebap ve pide çeşitleri ile oluşturan Beşevler Dögol Caddesi’ndeki Hanedan Kebap, gün boyu kalabalık bir kitle tarafından ziyaret ediliyor. Hanedan’a gitmeden önce açlık oranınızın yüksek olmasına dikkat etmenizi öneririm. Siparişinizi vermeden önce masanıza kalabalık başlangıçlar ulaşıyor. Siz; çigköfte, karışık yeşil salata, fırında soğan, acılı ezme, turşular ve Rus salatası açlığınızı bastırırken seçtiğiniz kebap da mangalda pişmeye başlıyor. Mekanda mezelerin yanında yumurtalı balon lavaş servis edildiğini de hatırlatmak gerekiyor. 

İSKENDER Mİ CİĞER Mİ

Çevrenizdeki masalara bakarak tercihte bulunmayı tercih edenlerdenseniz, gözlerinizin sizi ciğer ya da iskender kebaba yönlendireceğini söyleyebilirim. Keza masaların çoğunda iskender ve ciğer tercih ediliyor. İskender kebap simetrik sunumu ile dikkat çekiyor. Oval tabağın üçte ikisine özenle dizilen soslu dönere; şiş köfte, közlenmiş biber ve domates eşlik ediyor. Tabağın geri kalan kısmında ise koyu kıvamlı yoğurt bulunuyor. Bakır tabaklarla, beş ayrı şişte servis edilen ciğer kebapta ise şişleri boşaltma keyfi size bırakılıyor. Unutmadan, ciğeri küçük parçalar halinde seviyorsanız, sipariş verirken bunu hatırlatmanız gerekiyor.

GÖZ DOYURAN TEPSİ

Kebabın her türünü aynı sofrada buluşturup, yeme sınırlarınızı zorlamak isterseniz, tavsiye edeceğim ürün özel Hanedan kebap olacak. İki veya daha fazla kişilik yemeklerinizde önce göz doyuran kebap tepsisini görünce, hangisinden başlayacağınız konusu kafanızı karıştırıyor. Tepsiyi, zırhla çekilmiş kuzu etinden yapılan Adana kebap, patlıcanlı kebap, kuzu şiş, tavuk kanat, tavuk şiş, beyti, döner, fındık lahmacun, yoğurt, bulgur pilavı, közlenmiş domates ve biber süslüyor. Alevler eşliğinde servis edilen özel Hanedan, kebap partisi vermek isteyenler için ideal bir ürün. Hanedan’da kebapların yanı sıra aralarında Konya etli ekmeğin de bulunduğu pide çeşitlerini bulabilirsiniz.

DONDURMALI İRMİK

Mekanın başlangıç ikramları kadar kapanış ikramı da bonkör. Yemeğin ardından eğer yeriniz kaldıysa, Hanedan’ın tereyağlı irmik helvasının tadına bakabilirsiniz. Vanilyalı dondurma ile servis edilen helva sıcak sunum biçimi ile lezzetli bir kapanış vadediyor. Bunun dışında künefe ve sütlü tatlılar menünün diğer tatlı kapanış unsurları arasında yer alıyor.

MENÜDE NELER VAR

- Ciğer şiş 9 TL
- İskender kebap 14 TL
- Özel Hanedan 23 TL
- Etli ekmek 9 TL
- Lahmacun 4 TL
- Künefe 5 TL

Hanedan Kebap adres ve telefon
Dögol Cad. No: 25/C Mebusevleri/Ankara
0312 215 1507 - 0312 223 8228 


View Çatkapı - Ankara Lezzetleri in a larger map