Vejeteryanlığın popüler olmadığı ülkemizde her öğün et ile beslenmeyi alışkanlık haline getirenlerin sayısı bir hayli fazla. Şanlıurfa ve Diyarbakır’da kahvaltıyı ciğer kebap ile yapanlara,
Ankara’da uyku öncesi kokoreç yiyenler ekleniyor. Yeşilliklerin bolca yetiştiği
Ege’de dahi kırmızı ete hayır denmez. Hal böyle olunca mangal kültürü, doğudan
batıya ülkenin dört bir yanına uzanıyor. Ev dışında protein ağırlıklı beslenmek
bazen cüzdanı zorlayabilir. Menü fiyatlarıyla bu alışkanlığı daha düşük masrafla
çözebilecek mekanlara yönelmek gerekiyor. Kalabalık başlangıç ikramları ile
konuklarının önce açlığını giderip, daha sonra et ürünlerinin keyfini
çıkarmasını sağlayan mekanların sayısı son dönemde artış gösterdi.
Farklı fiyat
kategorilerinde hizmet veren bu adreslerin kalabalığı ise Başkent’teki hakim
yemek kültürüne ilişkin ipuçları veriyor. Kebaba “hayır” diyemeyenlerin
çoğunlukta olduğu bir kentte yaşıyoruz. Aynı şekilde ikramlarla başlayan bol
mezeli bir sofraya da “hayır” diyemiyoruz. Bu hafta çoğunluğun damak tadına ve
cüzdanına hitap eden bir mekanı ziyaret ettim.
KALABALIK BAŞLANGIÇ
Menüsünü kebap ve pide çeşitleri ile oluşturan Beşevler Dögol
Caddesi’ndeki Hanedan Kebap, gün boyu kalabalık bir kitle tarafından ziyaret
ediliyor. Hanedan’a gitmeden önce açlık oranınızın yüksek olmasına dikkat
etmenizi öneririm. Siparişinizi vermeden önce masanıza kalabalık başlangıçlar
ulaşıyor. Siz; çigköfte, karışık yeşil salata, fırında soğan, acılı ezme,
turşular ve Rus salatası açlığınızı bastırırken seçtiğiniz kebap da mangalda
pişmeye başlıyor. Mekanda mezelerin yanında yumurtalı balon lavaş servis
edildiğini de hatırlatmak gerekiyor.
İSKENDER Mİ CİĞER Mİ
Çevrenizdeki masalara bakarak tercihte bulunmayı tercih
edenlerdenseniz, gözlerinizin sizi ciğer ya da iskender kebaba yönlendireceğini
söyleyebilirim. Keza masaların çoğunda iskender ve ciğer tercih ediliyor.
İskender kebap simetrik sunumu ile dikkat çekiyor. Oval tabağın üçte ikisine
özenle dizilen soslu dönere; şiş köfte, közlenmiş biber ve domates eşlik ediyor.
Tabağın geri kalan kısmında ise koyu kıvamlı yoğurt bulunuyor. Bakır tabaklarla,
beş ayrı şişte servis edilen ciğer kebapta ise şişleri boşaltma keyfi size
bırakılıyor. Unutmadan, ciğeri küçük parçalar halinde seviyorsanız, sipariş
verirken bunu hatırlatmanız gerekiyor.
GÖZ DOYURAN TEPSİ
Kebabın her türünü aynı sofrada buluşturup, yeme sınırlarınızı
zorlamak isterseniz, tavsiye edeceğim ürün özel Hanedan kebap olacak. İki veya
daha fazla kişilik yemeklerinizde önce göz doyuran kebap tepsisini görünce,
hangisinden başlayacağınız konusu kafanızı karıştırıyor. Tepsiyi, zırhla
çekilmiş kuzu etinden yapılan Adana kebap, patlıcanlı kebap, kuzu şiş, tavuk
kanat, tavuk şiş, beyti, döner, fındık lahmacun, yoğurt, bulgur pilavı,
közlenmiş domates ve biber süslüyor. Alevler eşliğinde servis edilen özel
Hanedan, kebap partisi vermek isteyenler için ideal bir ürün. Hanedan’da
kebapların yanı sıra aralarında Konya etli ekmeğin de bulunduğu pide çeşitlerini
bulabilirsiniz.
DONDURMALI İRMİK
Mekanın başlangıç ikramları kadar kapanış ikramı da bonkör.
Yemeğin ardından eğer yeriniz kaldıysa, Hanedan’ın tereyağlı irmik helvasının
tadına bakabilirsiniz. Vanilyalı dondurma ile servis edilen helva sıcak sunum
biçimi ile lezzetli bir kapanış vadediyor. Bunun dışında künefe ve sütlü
tatlılar menünün diğer tatlı kapanış unsurları arasında yer alıyor.
MENÜDE NELER VAR
- Ciğer şiş 9 TL
- İskender kebap 14 TL
- Özel Hanedan 23 TL
- Etli ekmek 9 TL
- Lahmacun 4 TL
- Künefe 5 TL
Hanedan Kebap adres ve telefon
Dögol Cad. No: 25/C Mebusevleri/Ankara
0312 215 1507 - 0312 223 8228
- İskender kebap 14 TL
- Özel Hanedan 23 TL
- Etli ekmek 9 TL
- Lahmacun 4 TL
- Künefe 5 TL
Hanedan Kebap adres ve telefon
Dögol Cad. No: 25/C Mebusevleri/Ankara
0312 215 1507 - 0312 223 8228
View Çatkapı - Ankara Lezzetleri in a larger map