Çatkapı - Ankara lezzetleri
▼

Kahve Şöleni - Balkanların süt üçlüsü

›
  Üç farklı süt çeşidini bir araya getiren, son dönemin popüler tatlısı trileçenin tadına bakmış olduğunuzu tahmin ediyorum.Türkiye’de Balk...

Zozo Meze ve Balık - Bozkırın meze vahası

›
Deniz kenarı kentlerde; büyük tabelaları olmayan, önünden defalarca geçmenize rağmen içeri girmedikçe fark edemediğiniz küçük meze mekanl...

Perocchi - Üç asırdır paylaşılamayan creme brulee

›
Yemeğe başlamadan önce bitişteki tatlıyı düşünmeye başlayanlardansanız, “hafif” bir önerim var. Önce, üzerinde sert bir karamel tabakası ...

Karaca Kardeşler Balık Evi - Fındık yağında tava balığı

›
Bilim insanlarının Latince isimler ile andıkları deniz ürünleri, halk ağzında az bilinen adlara sahip olabiliyor. Örneğin istavritin; deri...

Dönerci Ali Efendi - Döner üstü tandır ekmeği

›
Bir zamanlar Anadolu köylerindeki tüm evlerde bulunan tandırların sayısı giderek azalıyor. Çevresi kerpiçle örülerek oluşturulan, yaklaşık...

Burger Break - Hamburgerin göç yolu

›
Hızlı yemek kültürünün popüler unsurlarından biri olan hamburger, en basit haliyle yuvarlak formdaki bir ekmeğin arasına köfte eklenmesi i...

De'art Kültür Sanat Kulübü - Mezeli galeri

›
Dostlarla bir araya gelip, meze muhabbeti yapmak için yüksek sesli müzikle inleyen adresler yerine; sakin, sohbetin gürültü ile bölünmediğ...

Namlı Gurme'de çeşit zengini kahvaltı sofrası

›
 Çeşit bolluğu arasında yaptığınız hafta sonu kahvaltısını, geç saate bırakıp bir uzun bir zaman dilimine yaydığınızda, günü tek öğünle ka...

Üstü meze altı kebap

›
Ümitköy’de 2494/3 Sokak’ta yaklaşık bir ay önce açılan Meze Meze, iki ayrı katta, iki ayrı menü ile hizmet veriyor. Mekanın katları, Adana...

JW Steakhouse - Üç asrı deviren ‘steak’ kültürü

›
Kırmızı et severlerin ‘kontrolü kaybettiği’ mekanları sıralasak, steakhouse formatlı işletmeler hiç zorlanmadan ilk sıraya oynayabilir. E...

Miso Meyhane'de meze muhabbeti

›
Dışarıda buluşup, bir şeyler içmek isteyen dostlar, aktivitelerine lezzet katmak istediklerinde genellikle meze mekanlarını tercih eder. Yo...

Cızlak - Kızgın sac üstünde Anadolu krebi

›
“Un, süt ve yumurtanın çırpılması ile oluşturulan karışımı, sıcak sac üzerine yayarak döktüğünüzde ortaya ne çıkar?” diye sorsam, İstanbu...

Sarnıç Gurme - Beyti kebap güvece girdi

›
Nasıl hazırlanıp, servis edilmesi gerektiği konusunda tartışmaların henüz son bulmadığı kebap türlerinden biridir beyti... Bildiğim kadarı...

Müslüm Usta'da kömür ateşinin kebap dörtlüsü

›
Sinirsiz yapısıyla, koyunun omurgası boyunca uzanan yaklaşık 15 santimetre uzunluğundaki et parçasıdır küşleme... Yumuşacık kıvamı ile ta...

Ganita Bahçe - Karadeniz kıyısından Harran Ovası’na

›
Trabzon şehir merkezinde vakit geçirmek için en keyifli bölgelerden biridir Ganita... Kalabalık ve gürültüden uzakta kalmak isteyenler iç...

İncek Sofrası'nda kış mangalı

›
Yemeği lezzetli hale getiren şey, bazen pişirme yöntemi olabilir. Süt kuzunun hafif yağlı pirzolası ya da tavuğun soslu kanadı, üzerinde b...

Mudo Cafe Panora - İsviçre’de kabak molası

›
Yeşile kaçan gri renkli kabuğu kesildiğinde turuncu bir sürpriz yapan balkabağının, midesine düşkün bünyelerde yapacağı ilk çağrışım, “ta...

Ankara Yelken Kulübü'nde dağ manzaralı ‘sahil’ keyfi

›
“Denizden babam çıksa yerim” sözü, Akdenizlilerin beslenme tarzını yansıtır. Bu iddialı deyiş, kıyı insanları ile karasal bölgelerde yaş...

Ciğerci Aydın'da güneyin lezzet şişi

›
Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana ve Mersin’de tadına bakılan ciğer şişlerin arasında hangisinin en iyisi olduğuna karar vermek güç...

Yelken Balık Seyfi - Bozkıra açılan lezzet yelkeni

›
Lezzetli meze ve ara sıcaklarla tüm bünyeleri, yeme-içmeye karşı savunmasız bırakan balık restoranları, sezon itibarıyla altın dönemini y...

Kokoreççi Zakir - Kuzu fırına girdi

›
Avrupa Birliği konusu Türkiye’nin gündemine geldikçe ortaya çıkan “yasaklanacak yiyecekler” listesinin başında kokoreç bulunur. Birliğin ...

Yengeç-çi'de deniz mahsullerine özel reçeteler

›
Üç bir yanı denizlerle çevrili olan Türkiye, mavi yengeçlerin üreyebildiği alanlara sahip. Protein yönünden zengin, lezzetli eti ile keyif...

Çalgan Et Lokantası - Alacaatlı’da Rize yaylası

›
Yemyeşil yamaçlara konuşlanan Karadeniz yaylalarını gözünüzün önüne getirin. Serenderler, şırıl şırıl akan dereler, yükseltinin yarattığı ...

Balık Ağa'da denizlerin lezzet sezonu

›
Takvimler 1 Eylül’ü gösterdiğinde Türkiye’nin üç bir yanı heyecana kapılır. “Rastgele” deyip, demir alan kaptanlar, ağlarını mavi sulara b...

Kiva Ankara'da Anadolu'nun mutfak mirası

›
Şanlıurfa’da bulunan Göbekli Tepe’de gerçekleştirilen kazılarda elde edilen bulgular, yaklaşık 11 bin 600 yıl öncesine ışık tutuyor. Bilim...

SEBU'da ‘çağ’ değil cağ kebap

›
Kırmızı et sevenlerin kolay kolay “hayır” diyemeyeceği kuzu, usta ellerde birbirinden lezzetle yemeklere dönüşebiliyor. Girdiği tencerenin t...

Pepperjam Gourmet Pizza - İnce hamurlu İtalyan keşfi

›
Türkiye’de “hızlı yemek” kültürünün kolay erişilebilen bir parçası haline gelmiş olsa da pizza, İtalya’nın kalburüstü tatlarından biri... ...

Kebap 44'te müdavimin çıtır tutkusu

›
Stres ve yorgunluğa yenik düşülen anlarda, kazınan mideyi hızlıca normale döndürmenin yöntemini sorarsanız, “kıymalı pide” vereceğim ilk ...

Park Fırın - Yol üstü lezzet tesisi

›
Şehirlerarası yolculukların vazgeçilmezlerindendir dinlenme tesisleri... Birçoğu mecburiyetten uğranan duraklar olsa da mutfaklarıyla isi...

Keyif'li Kebap'ta ikram bolluğu

›
Güneyin mangal lezzetlerini Ankaralılara sunan çok sayıda mekan bulunuyor. Bazen kapı komşu olan kebap restoranları arasında seçim yapabil...

Monde Restaurant - Dışı hareketli içi lezzetli

›
Zamanı dar olanlara fayda sağlasa da “hızlı tüket” kültürü, maalesef “lezzet” beklentilerini karşılayamıyor. Bu durumda birbirinin kopyas...

Tato Restaurant - Çölyak hastaları için glutensiz mutfak

›
Kebaba eşlik eden lavaş, köftenin hem içine karışan hem de üzerini saran ekmek, “susamlı kebap” adıyla da anılan çıtır simit, pizza hamuru...

Cihan Kebap - Soslu ve yoğurtlu ‘İskender sabrı’

›
Bir Bursalı ile iskender yerken, bu lezzetli et yemeği hakkında türlü öyküler dinleyebilirsiniz. Daha önce hiç işitmemiş olanlar için bi...

Döner Burger's - Kömür ateşi Kızılay’a düştü

›
Her ustanın kendine has terbiye yöntemiyle hazırladığı kıyma katkısız ve kömürde pişen Ankara dönerini siz de aile büyüklerinizden dinle...

Çeşmi Kebap'ta batı mezeleri doğu sofrasında

›
Türk mutfağının geniş yelpazesi birbirini tamamlayan lezzetler ile farklı damak tadlarına hitap ediyor. Doğunun et ağırlıklı “ağır” yemekl...

Cennetkuşu Kebap - Urfa-Ankara kebap köprüsü

›
Güneydoğu’nun dumanlı yemek ritüeli, hafızaya kazınan lezzetleriyle her daim “Yine gitsek de yesek” sözünü tekrarlatır. Rastgele bir Şanlı...

Kavurmacı Masti Miya - Anne mutfağında kavurma klasiği

›
Kırmızı et tutkunlarının Kurban Bayramı’nı iple çekmesine neden olan kavurmaya kim “hayır” diyebilir. Usta ellerde muhteşem kıvamı yakal...

Litai Restaurant - Ankara’ya karşı panoramik tatlar

›
Yaz döneminde yeşil fonlu açık hava mekanlara kaçan Ankaralılar için sezonun sonu gelmeye başladı. Lezzet avcıları, yağmurlu günlerle ber...

Çeşni Dersaadet - ‘Mutluluk kapısı’nda gün batımı ziyafeti

›
Tarihte farklı adlarla anılan İstanbul’a, Osmanlı döneminde verilen “Dersaadet” ismi, “mutluluk kapısı” anlamına geliyor. Başkentliği İsta...

Cotta7 - Lezzet avcısına butik alternatif

›
Ağır bir restorana girdiğinizde eğer mekanın müdavimi değilseniz, kendinizi gergin hissetmemeniz işten değil. Sofra adabının fiziksel tems...

Ankara Vilayetler Evi'nde kahvaltının rengi yeşil ve mavi

›
Ankaralılar, yeşil ve mavi renklerinin buluştuğu mekanlarda yemek yiyebilmek için yüzlerce kilometre uzaktaki sahil bölgelerine gitmek zor...

Oltaya takılanlar Balıkçıköy Fahri’de

›
Karadenizli ya da ülkenin diğer sahil noktalarında doğup, büyümüş biri ile balık yemeye oturduğunuzda ‘limon’ konusu ciddi bir sorun halin...

İncek'te bir Düş Bahçesi

›
Beslenme uzmanları, güne iyi bir başlangıç yapabilmek için kahvaltının ne kadar önemli olduğunu sıkça tekrarlıyor. Büyükşehir ve çalışma...

Çiçek Lokantası - Yarım asra yaklaşan lezzet

›
Lezzetini değiştirmeden yılları deviren esnaf lokantalarının sayısı bir hayli azaldı. Bazıları fast food kültürüne yenik düşerken bazıları...

Hüsnü Et Balık Mangal'da bol seçenekli meze ziyafeti

›
Ankara’da tatminkar meze çeşitliliğini yakalamak isteyenler, genellikle balık restoranlarının konuğu oluyor. Özgürce seçim yapılabilecek ...

Sur Balık manzara ve lezzetiyle Ankara'ya geldi

›
İstanbul’da balık yemenin en çekici yanı boğaz manzarasıdır. Konuğu olduğunuz restoranın sunduğu lezzetler damak tadınıza hitap ediyorsa,...

El Paso'da pub deneyimi ve sürpriz mutfak

›
Yılın 300’den fazla gününün güneşli geçtiği Texas eyaletindeki El Paso şehri, ABD-Meksika sınırını çizen Rio Grande nehrinin çevresinde k...

Cucina Makkarna - İtalyan usulü doyumluk sanat

›
Ana caddelere konuşlanan ve “Ristorante” olarak anılan restoranlar, yoğunlukları sebebiyle bazen yanlış seçim olabilir. İtalyan kentler...

Fırıncı Orhan - Taş fırınla başlayan lezzet yolculuğu

›
Ekmek fırınları, marketlerin çoğalması ile birlikte yok olmaya yüz tutan bir anı haline geldi. Evin küçük çocuğu olanlar, özellikle haft...

Kolyoz Balık'ta dört denizin keyif buluşması

›
Deniz ürünleri konusunda uzman bünyeler; barbun ile tekiri, lidaki ile ısparozu, sardalya ile tırsiyi ayırdığı gibi uskumru ile kolyozun a...
›
Ana Sayfa
Web sürümünü görüntüle
Blogger tarafından desteklenmektedir.