(Taşı…)
Ana Sayfa
Hakkımda
İletişim
▼
Kahve Şöleni - Balkanların süt üçlüsü
›
Üç farklı süt çeşidini bir araya getiren, son dönemin popüler tatlısı trileçenin tadına bakmış olduğunuzu tahmin ediyorum.Türkiye’de Balk...
Zozo Meze ve Balık - Bozkırın meze vahası
›
Deniz kenarı kentlerde; büyük tabelaları olmayan, önünden defalarca geçmenize rağmen içeri girmedikçe fark edemediğiniz küçük meze mekanl...
Perocchi - Üç asırdır paylaşılamayan creme brulee
›
Yemeğe başlamadan önce bitişteki tatlıyı düşünmeye başlayanlardansanız, “hafif” bir önerim var. Önce, üzerinde sert bir karamel tabakası ...
Karaca Kardeşler Balık Evi - Fındık yağında tava balığı
›
Bilim insanlarının Latince isimler ile andıkları deniz ürünleri, halk ağzında az bilinen adlara sahip olabiliyor. Örneğin istavritin; deri...
Dönerci Ali Efendi - Döner üstü tandır ekmeği
›
Bir zamanlar Anadolu köylerindeki tüm evlerde bulunan tandırların sayısı giderek azalıyor. Çevresi kerpiçle örülerek oluşturulan, yaklaşık...
Burger Break - Hamburgerin göç yolu
›
Hızlı yemek kültürünün popüler unsurlarından biri olan hamburger, en basit haliyle yuvarlak formdaki bir ekmeğin arasına köfte eklenmesi i...
De'art Kültür Sanat Kulübü - Mezeli galeri
›
Dostlarla bir araya gelip, meze muhabbeti yapmak için yüksek sesli müzikle inleyen adresler yerine; sakin, sohbetin gürültü ile bölünmediğ...
Namlı Gurme'de çeşit zengini kahvaltı sofrası
›
Çeşit bolluğu arasında yaptığınız hafta sonu kahvaltısını, geç saate bırakıp bir uzun bir zaman dilimine yaydığınızda, günü tek öğünle ka...
Üstü meze altı kebap
›
Ümitköy’de 2494/3 Sokak’ta yaklaşık bir ay önce açılan Meze Meze, iki ayrı katta, iki ayrı menü ile hizmet veriyor. Mekanın katları, Adana...
JW Steakhouse - Üç asrı deviren ‘steak’ kültürü
›
Kırmızı et severlerin ‘kontrolü kaybettiği’ mekanları sıralasak, steakhouse formatlı işletmeler hiç zorlanmadan ilk sıraya oynayabilir. E...
Miso Meyhane'de meze muhabbeti
›
Dışarıda buluşup, bir şeyler içmek isteyen dostlar, aktivitelerine lezzet katmak istediklerinde genellikle meze mekanlarını tercih eder. Yo...
Cızlak - Kızgın sac üstünde Anadolu krebi
›
“Un, süt ve yumurtanın çırpılması ile oluşturulan karışımı, sıcak sac üzerine yayarak döktüğünüzde ortaya ne çıkar?” diye sorsam, İstanbu...
Sarnıç Gurme - Beyti kebap güvece girdi
›
Nasıl hazırlanıp, servis edilmesi gerektiği konusunda tartışmaların henüz son bulmadığı kebap türlerinden biridir beyti... Bildiğim kadarı...
Müslüm Usta'da kömür ateşinin kebap dörtlüsü
›
Sinirsiz yapısıyla, koyunun omurgası boyunca uzanan yaklaşık 15 santimetre uzunluğundaki et parçasıdır küşleme... Yumuşacık kıvamı ile ta...
Ganita Bahçe - Karadeniz kıyısından Harran Ovası’na
›
Trabzon şehir merkezinde vakit geçirmek için en keyifli bölgelerden biridir Ganita... Kalabalık ve gürültüden uzakta kalmak isteyenler iç...
İncek Sofrası'nda kış mangalı
›
Yemeği lezzetli hale getiren şey, bazen pişirme yöntemi olabilir. Süt kuzunun hafif yağlı pirzolası ya da tavuğun soslu kanadı, üzerinde b...
Mudo Cafe Panora - İsviçre’de kabak molası
›
Yeşile kaçan gri renkli kabuğu kesildiğinde turuncu bir sürpriz yapan balkabağının, midesine düşkün bünyelerde yapacağı ilk çağrışım, “ta...
Ankara Yelken Kulübü'nde dağ manzaralı ‘sahil’ keyfi
›
“Denizden babam çıksa yerim” sözü, Akdenizlilerin beslenme tarzını yansıtır. Bu iddialı deyiş, kıyı insanları ile karasal bölgelerde yaş...
Ciğerci Aydın'da güneyin lezzet şişi
›
Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana ve Mersin’de tadına bakılan ciğer şişlerin arasında hangisinin en iyisi olduğuna karar vermek güç...
Yelken Balık Seyfi - Bozkıra açılan lezzet yelkeni
›
Lezzetli meze ve ara sıcaklarla tüm bünyeleri, yeme-içmeye karşı savunmasız bırakan balık restoranları, sezon itibarıyla altın dönemini y...
Kokoreççi Zakir - Kuzu fırına girdi
›
Avrupa Birliği konusu Türkiye’nin gündemine geldikçe ortaya çıkan “yasaklanacak yiyecekler” listesinin başında kokoreç bulunur. Birliğin ...
Yengeç-çi'de deniz mahsullerine özel reçeteler
›
Üç bir yanı denizlerle çevrili olan Türkiye, mavi yengeçlerin üreyebildiği alanlara sahip. Protein yönünden zengin, lezzetli eti ile keyif...
Çalgan Et Lokantası - Alacaatlı’da Rize yaylası
›
Yemyeşil yamaçlara konuşlanan Karadeniz yaylalarını gözünüzün önüne getirin. Serenderler, şırıl şırıl akan dereler, yükseltinin yarattığı ...
Balık Ağa'da denizlerin lezzet sezonu
›
Takvimler 1 Eylül’ü gösterdiğinde Türkiye’nin üç bir yanı heyecana kapılır. “Rastgele” deyip, demir alan kaptanlar, ağlarını mavi sulara b...
Kiva Ankara'da Anadolu'nun mutfak mirası
›
Şanlıurfa’da bulunan Göbekli Tepe’de gerçekleştirilen kazılarda elde edilen bulgular, yaklaşık 11 bin 600 yıl öncesine ışık tutuyor. Bilim...
SEBU'da ‘çağ’ değil cağ kebap
›
Kırmızı et sevenlerin kolay kolay “hayır” diyemeyeceği kuzu, usta ellerde birbirinden lezzetle yemeklere dönüşebiliyor. Girdiği tencerenin t...
Pepperjam Gourmet Pizza - İnce hamurlu İtalyan keşfi
›
Türkiye’de “hızlı yemek” kültürünün kolay erişilebilen bir parçası haline gelmiş olsa da pizza, İtalya’nın kalburüstü tatlarından biri... ...
Kebap 44'te müdavimin çıtır tutkusu
›
Stres ve yorgunluğa yenik düşülen anlarda, kazınan mideyi hızlıca normale döndürmenin yöntemini sorarsanız, “kıymalı pide” vereceğim ilk ...
Park Fırın - Yol üstü lezzet tesisi
›
Şehirlerarası yolculukların vazgeçilmezlerindendir dinlenme tesisleri... Birçoğu mecburiyetten uğranan duraklar olsa da mutfaklarıyla isi...
Keyif'li Kebap'ta ikram bolluğu
›
Güneyin mangal lezzetlerini Ankaralılara sunan çok sayıda mekan bulunuyor. Bazen kapı komşu olan kebap restoranları arasında seçim yapabil...
Monde Restaurant - Dışı hareketli içi lezzetli
›
Zamanı dar olanlara fayda sağlasa da “hızlı tüket” kültürü, maalesef “lezzet” beklentilerini karşılayamıyor. Bu durumda birbirinin kopyas...
Tato Restaurant - Çölyak hastaları için glutensiz mutfak
›
Kebaba eşlik eden lavaş, köftenin hem içine karışan hem de üzerini saran ekmek, “susamlı kebap” adıyla da anılan çıtır simit, pizza hamuru...
Cihan Kebap - Soslu ve yoğurtlu ‘İskender sabrı’
›
Bir Bursalı ile iskender yerken, bu lezzetli et yemeği hakkında türlü öyküler dinleyebilirsiniz. Daha önce hiç işitmemiş olanlar için bi...
Döner Burger's - Kömür ateşi Kızılay’a düştü
›
Her ustanın kendine has terbiye yöntemiyle hazırladığı kıyma katkısız ve kömürde pişen Ankara dönerini siz de aile büyüklerinizden dinle...
Çeşmi Kebap'ta batı mezeleri doğu sofrasında
›
Türk mutfağının geniş yelpazesi birbirini tamamlayan lezzetler ile farklı damak tadlarına hitap ediyor. Doğunun et ağırlıklı “ağır” yemekl...
Cennetkuşu Kebap - Urfa-Ankara kebap köprüsü
›
Güneydoğu’nun dumanlı yemek ritüeli, hafızaya kazınan lezzetleriyle her daim “Yine gitsek de yesek” sözünü tekrarlatır. Rastgele bir Şanlı...
Kavurmacı Masti Miya - Anne mutfağında kavurma klasiği
›
Kırmızı et tutkunlarının Kurban Bayramı’nı iple çekmesine neden olan kavurmaya kim “hayır” diyebilir. Usta ellerde muhteşem kıvamı yakal...
Litai Restaurant - Ankara’ya karşı panoramik tatlar
›
Yaz döneminde yeşil fonlu açık hava mekanlara kaçan Ankaralılar için sezonun sonu gelmeye başladı. Lezzet avcıları, yağmurlu günlerle ber...
Çeşni Dersaadet - ‘Mutluluk kapısı’nda gün batımı ziyafeti
›
Tarihte farklı adlarla anılan İstanbul’a, Osmanlı döneminde verilen “Dersaadet” ismi, “mutluluk kapısı” anlamına geliyor. Başkentliği İsta...
Cotta7 - Lezzet avcısına butik alternatif
›
Ağır bir restorana girdiğinizde eğer mekanın müdavimi değilseniz, kendinizi gergin hissetmemeniz işten değil. Sofra adabının fiziksel tems...
Ankara Vilayetler Evi'nde kahvaltının rengi yeşil ve mavi
›
Ankaralılar, yeşil ve mavi renklerinin buluştuğu mekanlarda yemek yiyebilmek için yüzlerce kilometre uzaktaki sahil bölgelerine gitmek zor...
Oltaya takılanlar Balıkçıköy Fahri’de
›
Karadenizli ya da ülkenin diğer sahil noktalarında doğup, büyümüş biri ile balık yemeye oturduğunuzda ‘limon’ konusu ciddi bir sorun halin...
İncek'te bir Düş Bahçesi
›
Beslenme uzmanları, güne iyi bir başlangıç yapabilmek için kahvaltının ne kadar önemli olduğunu sıkça tekrarlıyor. Büyükşehir ve çalışma...
Çiçek Lokantası - Yarım asra yaklaşan lezzet
›
Lezzetini değiştirmeden yılları deviren esnaf lokantalarının sayısı bir hayli azaldı. Bazıları fast food kültürüne yenik düşerken bazıları...
Hüsnü Et Balık Mangal'da bol seçenekli meze ziyafeti
›
Ankara’da tatminkar meze çeşitliliğini yakalamak isteyenler, genellikle balık restoranlarının konuğu oluyor. Özgürce seçim yapılabilecek ...
Sur Balık manzara ve lezzetiyle Ankara'ya geldi
›
İstanbul’da balık yemenin en çekici yanı boğaz manzarasıdır. Konuğu olduğunuz restoranın sunduğu lezzetler damak tadınıza hitap ediyorsa,...
El Paso'da pub deneyimi ve sürpriz mutfak
›
Yılın 300’den fazla gününün güneşli geçtiği Texas eyaletindeki El Paso şehri, ABD-Meksika sınırını çizen Rio Grande nehrinin çevresinde k...
Cucina Makkarna - İtalyan usulü doyumluk sanat
›
Ana caddelere konuşlanan ve “Ristorante” olarak anılan restoranlar, yoğunlukları sebebiyle bazen yanlış seçim olabilir. İtalyan kentler...
Fırıncı Orhan - Taş fırınla başlayan lezzet yolculuğu
›
Ekmek fırınları, marketlerin çoğalması ile birlikte yok olmaya yüz tutan bir anı haline geldi. Evin küçük çocuğu olanlar, özellikle haft...
Kolyoz Balık'ta dört denizin keyif buluşması
›
Deniz ürünleri konusunda uzman bünyeler; barbun ile tekiri, lidaki ile ısparozu, sardalya ile tırsiyi ayırdığı gibi uskumru ile kolyozun a...
›
Ana Sayfa
Web sürümünü görüntüle