(Taşı…)
Ana Sayfa
Hakkımda
İletişim
▼
Yengeç-çi'de deniz mahsullerine özel reçeteler
›
Üç bir yanı denizlerle çevrili olan Türkiye, mavi yengeçlerin üreyebildiği alanlara sahip. Protein yönünden zengin, lezzetli eti ile keyif...
Çalgan Et Lokantası - Alacaatlı’da Rize yaylası
›
Yemyeşil yamaçlara konuşlanan Karadeniz yaylalarını gözünüzün önüne getirin. Serenderler, şırıl şırıl akan dereler, yükseltinin yarattığı ...
Balık Ağa'da denizlerin lezzet sezonu
›
Takvimler 1 Eylül’ü gösterdiğinde Türkiye’nin üç bir yanı heyecana kapılır. “Rastgele” deyip, demir alan kaptanlar, ağlarını mavi sulara b...
Kiva Ankara'da Anadolu'nun mutfak mirası
›
Şanlıurfa’da bulunan Göbekli Tepe’de gerçekleştirilen kazılarda elde edilen bulgular, yaklaşık 11 bin 600 yıl öncesine ışık tutuyor. Bilim...
SEBU'da ‘çağ’ değil cağ kebap
›
Kırmızı et sevenlerin kolay kolay “hayır” diyemeyeceği kuzu, usta ellerde birbirinden lezzetle yemeklere dönüşebiliyor. Girdiği tencerenin t...
Pepperjam Gourmet Pizza - İnce hamurlu İtalyan keşfi
›
Türkiye’de “hızlı yemek” kültürünün kolay erişilebilen bir parçası haline gelmiş olsa da pizza, İtalya’nın kalburüstü tatlarından biri... ...
Kebap 44'te müdavimin çıtır tutkusu
›
Stres ve yorgunluğa yenik düşülen anlarda, kazınan mideyi hızlıca normale döndürmenin yöntemini sorarsanız, “kıymalı pide” vereceğim ilk ...
Park Fırın - Yol üstü lezzet tesisi
›
Şehirlerarası yolculukların vazgeçilmezlerindendir dinlenme tesisleri... Birçoğu mecburiyetten uğranan duraklar olsa da mutfaklarıyla isi...
Keyif'li Kebap'ta ikram bolluğu
›
Güneyin mangal lezzetlerini Ankaralılara sunan çok sayıda mekan bulunuyor. Bazen kapı komşu olan kebap restoranları arasında seçim yapabil...
Monde Restaurant - Dışı hareketli içi lezzetli
›
Zamanı dar olanlara fayda sağlasa da “hızlı tüket” kültürü, maalesef “lezzet” beklentilerini karşılayamıyor. Bu durumda birbirinin kopyas...
Tato Restaurant - Çölyak hastaları için glutensiz mutfak
›
Kebaba eşlik eden lavaş, köftenin hem içine karışan hem de üzerini saran ekmek, “susamlı kebap” adıyla da anılan çıtır simit, pizza hamuru...
Cihan Kebap - Soslu ve yoğurtlu ‘İskender sabrı’
›
Bir Bursalı ile iskender yerken, bu lezzetli et yemeği hakkında türlü öyküler dinleyebilirsiniz. Daha önce hiç işitmemiş olanlar için bi...
Döner Burger's - Kömür ateşi Kızılay’a düştü
›
Her ustanın kendine has terbiye yöntemiyle hazırladığı kıyma katkısız ve kömürde pişen Ankara dönerini siz de aile büyüklerinizden dinle...
Çeşmi Kebap'ta batı mezeleri doğu sofrasında
›
Türk mutfağının geniş yelpazesi birbirini tamamlayan lezzetler ile farklı damak tadlarına hitap ediyor. Doğunun et ağırlıklı “ağır” yemekl...
Cennetkuşu Kebap - Urfa-Ankara kebap köprüsü
›
Güneydoğu’nun dumanlı yemek ritüeli, hafızaya kazınan lezzetleriyle her daim “Yine gitsek de yesek” sözünü tekrarlatır. Rastgele bir Şanlı...
Kavurmacı Masti Miya - Anne mutfağında kavurma klasiği
›
Kırmızı et tutkunlarının Kurban Bayramı’nı iple çekmesine neden olan kavurmaya kim “hayır” diyebilir. Usta ellerde muhteşem kıvamı yakal...
Litai Restaurant - Ankara’ya karşı panoramik tatlar
›
Yaz döneminde yeşil fonlu açık hava mekanlara kaçan Ankaralılar için sezonun sonu gelmeye başladı. Lezzet avcıları, yağmurlu günlerle ber...
Çeşni Dersaadet - ‘Mutluluk kapısı’nda gün batımı ziyafeti
›
Tarihte farklı adlarla anılan İstanbul’a, Osmanlı döneminde verilen “Dersaadet” ismi, “mutluluk kapısı” anlamına geliyor. Başkentliği İsta...
Cotta7 - Lezzet avcısına butik alternatif
›
Ağır bir restorana girdiğinizde eğer mekanın müdavimi değilseniz, kendinizi gergin hissetmemeniz işten değil. Sofra adabının fiziksel tems...
Ankara Vilayetler Evi'nde kahvaltının rengi yeşil ve mavi
›
Ankaralılar, yeşil ve mavi renklerinin buluştuğu mekanlarda yemek yiyebilmek için yüzlerce kilometre uzaktaki sahil bölgelerine gitmek zor...
Oltaya takılanlar Balıkçıköy Fahri’de
›
Karadenizli ya da ülkenin diğer sahil noktalarında doğup, büyümüş biri ile balık yemeye oturduğunuzda ‘limon’ konusu ciddi bir sorun halin...
İncek'te bir Düş Bahçesi
›
Beslenme uzmanları, güne iyi bir başlangıç yapabilmek için kahvaltının ne kadar önemli olduğunu sıkça tekrarlıyor. Büyükşehir ve çalışma...
Çiçek Lokantası - Yarım asra yaklaşan lezzet
›
Lezzetini değiştirmeden yılları deviren esnaf lokantalarının sayısı bir hayli azaldı. Bazıları fast food kültürüne yenik düşerken bazıları...
Hüsnü Et Balık Mangal'da bol seçenekli meze ziyafeti
›
Ankara’da tatminkar meze çeşitliliğini yakalamak isteyenler, genellikle balık restoranlarının konuğu oluyor. Özgürce seçim yapılabilecek ...
Sur Balık manzara ve lezzetiyle Ankara'ya geldi
›
İstanbul’da balık yemenin en çekici yanı boğaz manzarasıdır. Konuğu olduğunuz restoranın sunduğu lezzetler damak tadınıza hitap ediyorsa,...
El Paso'da pub deneyimi ve sürpriz mutfak
›
Yılın 300’den fazla gününün güneşli geçtiği Texas eyaletindeki El Paso şehri, ABD-Meksika sınırını çizen Rio Grande nehrinin çevresinde k...
Cucina Makkarna - İtalyan usulü doyumluk sanat
›
Ana caddelere konuşlanan ve “Ristorante” olarak anılan restoranlar, yoğunlukları sebebiyle bazen yanlış seçim olabilir. İtalyan kentler...
Fırıncı Orhan - Taş fırınla başlayan lezzet yolculuğu
›
Ekmek fırınları, marketlerin çoğalması ile birlikte yok olmaya yüz tutan bir anı haline geldi. Evin küçük çocuğu olanlar, özellikle haft...
Kolyoz Balık'ta dört denizin keyif buluşması
›
Deniz ürünleri konusunda uzman bünyeler; barbun ile tekiri, lidaki ile ısparozu, sardalya ile tırsiyi ayırdığı gibi uskumru ile kolyozun a...
Balıkçı Miço dümeni lezzete kırıyor
›
Ege’nin tüm kıyılarına hakim olan mavi ve beyaz renkleri, Yunan meyhanelerinin de vazgeçilmezidir. Tüm ayrıntıları süsleyen bu renkler, h...
35 mm Sandwich - Ekmek arası keyif molası
›
“Ekmek arası” ya da İngilizce ifadesiyle “Sandwich”, hızla üretilen ve tüketilen bir gıda türü olduğu için Türkiye’de genellikle “yemekten ...
Gaziantep Altınşiş Kebapçısı - Nesilden nesile Antep mutfağı
›
Yeme-içme konusunu bir ihtiyacın ötesinde görenler, Gaziantep mutfağını her daim ayrı bir yerde tutar. Yeni tanışanlar için “ağır”, müda...
Tavacı Recep Usta ile Diyarbakır sabahı
›
Güneydoğu mutfağının enfes tatlarını yıllardır Ankaralılara sunan Tavacı Recep Usta’nın Diyarbakır’da yetişen süt kuzularından yarattığı ...
Denizatı İncek'te hafta sonu kahvaltı keyfi
›
Kentin hızla yükselen yeni yerleşim alanı İncek, birkaç yıl içinde binalara teslim olacak gibi görünüyor. Fakat bölge hala yeşili ve tem...
Özgür Bahçe - Ağaçlar altında doğal kahvaltı
›
Eymir Gölü, hafta sonları kentin stresinden uzaklaşmak isteyen Ankaralılar için en yakın “kaçış rotası” olma özelliğini taşıyor. Göl çevr...
Trilye Restaurant - Dünyaya açılan ödüllü lezzet
›
Yemyeşil zeytinlikler ile masmavi denizin arasına konuşlanan Bursa’nın şirin sahil kasabası Trilye’yi ziyaret edenler, buram buram tarih ...
Koç Cağ Kebap - Cağ kebabının mucidi Ankaralı oldu
›
Erzurum cağ kebabını deneyenler lezzetiyle, henüz tadına bakamayanlar ise duydukları övgülerle hatırlar. En temel haliyle, “dik dönerin, ...
Adanalı Hüseyin Usta'nın Yeri - Ormana komşu yöresel mutfak
›
Sürekli griliğinden şikayet edilen Ankara’da manzaralı mekanların sayısı çok fazla değil. Bozkır kentinde, lezzetli bir yemeğe eşlik etmes...
Flavor House Ankara - Her saate butik lezzet
›
Son yıllarda yaşamımızda farklı anlamı ile yer edinmeye başlayan “butik” kavramının Ankara’daki yansımaları çoğalıyor. Maalesef, lezzetli me...
52 Ciğer - Yıllar geçiyor lezzet kalıyor
›
Damak tadı, kalitesi, sunumu, personeli ve birçok özelliği ile aynı kentte varlığını yıllarca sürdürebilen mekanların sayısı çok fazla d...
No4 Restaurant Bar Lounge - İz bırakan tat unutulmaz
›
Yeme içme konusunu temel ihtiyaçtan fazlası olarak görenlerdenseniz, Michelin’in yıldız uygulamasından haberdarsınızdır. Dünyanın en ünl...
Route - ‘Kızılay’ algısını kıracak alternatif
›
Ankara’da yaşayan herkesin yolu bir şekilde Kızılay’a düşer. Günün her saati barındırdığı yoğun nüfusla Başkent’in kavşak noktasındaki K...
Alze Gar Lokantası - Akdeniz’in zeytinyağı Anadolu tenceresinde
›
Afrika ve Avrupa arasındaki “lezzet köprüsü” olarak adlandırabileceğimiz Akdeniz mutfağının otlar, deniz mahsulleri ve zeytinyağının bir ar...
Hattena Hatay Sofrası - Zengin mutfakta lezzet randevusu
›
Hatay, görece küçük bir şehir olmasına karşın bir kez ziyaret edildiğinde büyük mutfağıyla hafızaya kazınır. Tüm dinleri bir araya getirdiğ...
Budur Pide'de dört lezzet aynı hamurda
›
Çeşitlerinin sınırı hayal gücü ile çizilebilen unlu gıda pide; iç malzemesinin karışımı, kalitesi ve oranı ile ya iştahı artırır ya da yemek...
Franco Burger - Bahçelievler'in Amerikan'ı
›
“Türkiye’de en fazla tutan Amerika kökenli yemek nedir?” diye sorsak, şüphesiz herkes “hamburger” yanıtını verir. Fakat hala birçoğumuz ...
Evin Döner'de Erzincan tadıyla dönerden fazlası
›
Erzincan sokaklarında herhangi birine, “Bu şehirde ne yenilir?” sorusunu yöneltenlere verilen yanıtlar arasında “döner” mutlaka bulunur. An...
Hanedan Kebap'ın tepsi lezzetleri
›
Hanedan İskender - Ciğer Vejeteryanlığın popüler olmadığı ülkemizde her öğün et ile beslenmeyi alışkanlık haline getirenlerin sayısı bi...
Amanos Döner'de İskenderun ikilisi
›
Karşısına Akdeniz’i ardına da Amanos dağlarını alan İskenderun’u coğrafya dersinden hatırlıyor olabilirsiniz. Hatay’ın çok kültürlü...
Balgat Kanatçı'da beyaz lezzete soslu müdahale
›
Diyetisyenlerin sıkça tekrarladığı “Üç beyazdan uzak durun” sözü; un, tuz ve şekeri işaret ediyor. Bu tekrarın yanlış anlaşılması sonucu...
‹
›
Ana Sayfa
Web sürümünü görüntüle