Çatkapı - Ankara lezzetleri
▼

Pepperjam Gourmet Pizza - İnce hamurlu İtalyan keşfi

›
Türkiye’de “hızlı yemek” kültürünün kolay erişilebilen bir parçası haline gelmiş olsa da pizza, İtalya’nın kalburüstü tatlarından biri... ...

Kebap 44'te müdavimin çıtır tutkusu

›
Stres ve yorgunluğa yenik düşülen anlarda, kazınan mideyi hızlıca normale döndürmenin yöntemini sorarsanız, “kıymalı pide” vereceğim ilk ...

Park Fırın - Yol üstü lezzet tesisi

›
Şehirlerarası yolculukların vazgeçilmezlerindendir dinlenme tesisleri... Birçoğu mecburiyetten uğranan duraklar olsa da mutfaklarıyla isi...

Keyif'li Kebap'ta ikram bolluğu

›
Güneyin mangal lezzetlerini Ankaralılara sunan çok sayıda mekan bulunuyor. Bazen kapı komşu olan kebap restoranları arasında seçim yapabil...

Monde Restaurant - Dışı hareketli içi lezzetli

›
Zamanı dar olanlara fayda sağlasa da “hızlı tüket” kültürü, maalesef “lezzet” beklentilerini karşılayamıyor. Bu durumda birbirinin kopyas...

Tato Restaurant - Çölyak hastaları için glutensiz mutfak

›
Kebaba eşlik eden lavaş, köftenin hem içine karışan hem de üzerini saran ekmek, “susamlı kebap” adıyla da anılan çıtır simit, pizza hamuru...

Cihan Kebap - Soslu ve yoğurtlu ‘İskender sabrı’

›
Bir Bursalı ile iskender yerken, bu lezzetli et yemeği hakkında türlü öyküler dinleyebilirsiniz. Daha önce hiç işitmemiş olanlar için bi...

Döner Burger's - Kömür ateşi Kızılay’a düştü

›
Her ustanın kendine has terbiye yöntemiyle hazırladığı kıyma katkısız ve kömürde pişen Ankara dönerini siz de aile büyüklerinizden dinle...

Çeşmi Kebap'ta batı mezeleri doğu sofrasında

›
Türk mutfağının geniş yelpazesi birbirini tamamlayan lezzetler ile farklı damak tadlarına hitap ediyor. Doğunun et ağırlıklı “ağır” yemekl...

Cennetkuşu Kebap - Urfa-Ankara kebap köprüsü

›
Güneydoğu’nun dumanlı yemek ritüeli, hafızaya kazınan lezzetleriyle her daim “Yine gitsek de yesek” sözünü tekrarlatır. Rastgele bir Şanlı...

Kavurmacı Masti Miya - Anne mutfağında kavurma klasiği

›
Kırmızı et tutkunlarının Kurban Bayramı’nı iple çekmesine neden olan kavurmaya kim “hayır” diyebilir. Usta ellerde muhteşem kıvamı yakal...

Litai Restaurant - Ankara’ya karşı panoramik tatlar

›
Yaz döneminde yeşil fonlu açık hava mekanlara kaçan Ankaralılar için sezonun sonu gelmeye başladı. Lezzet avcıları, yağmurlu günlerle ber...

Çeşni Dersaadet - ‘Mutluluk kapısı’nda gün batımı ziyafeti

›
Tarihte farklı adlarla anılan İstanbul’a, Osmanlı döneminde verilen “Dersaadet” ismi, “mutluluk kapısı” anlamına geliyor. Başkentliği İsta...

Cotta7 - Lezzet avcısına butik alternatif

›
Ağır bir restorana girdiğinizde eğer mekanın müdavimi değilseniz, kendinizi gergin hissetmemeniz işten değil. Sofra adabının fiziksel tems...

Ankara Vilayetler Evi'nde kahvaltının rengi yeşil ve mavi

›
Ankaralılar, yeşil ve mavi renklerinin buluştuğu mekanlarda yemek yiyebilmek için yüzlerce kilometre uzaktaki sahil bölgelerine gitmek zor...

Oltaya takılanlar Balıkçıköy Fahri’de

›
Karadenizli ya da ülkenin diğer sahil noktalarında doğup, büyümüş biri ile balık yemeye oturduğunuzda ‘limon’ konusu ciddi bir sorun halin...

İncek'te bir Düş Bahçesi

›
Beslenme uzmanları, güne iyi bir başlangıç yapabilmek için kahvaltının ne kadar önemli olduğunu sıkça tekrarlıyor. Büyükşehir ve çalışma...

Çiçek Lokantası - Yarım asra yaklaşan lezzet

›
Lezzetini değiştirmeden yılları deviren esnaf lokantalarının sayısı bir hayli azaldı. Bazıları fast food kültürüne yenik düşerken bazıları...

Hüsnü Et Balık Mangal'da bol seçenekli meze ziyafeti

›
Ankara’da tatminkar meze çeşitliliğini yakalamak isteyenler, genellikle balık restoranlarının konuğu oluyor. Özgürce seçim yapılabilecek ...

Sur Balık manzara ve lezzetiyle Ankara'ya geldi

›
İstanbul’da balık yemenin en çekici yanı boğaz manzarasıdır. Konuğu olduğunuz restoranın sunduğu lezzetler damak tadınıza hitap ediyorsa,...

El Paso'da pub deneyimi ve sürpriz mutfak

›
Yılın 300’den fazla gününün güneşli geçtiği Texas eyaletindeki El Paso şehri, ABD-Meksika sınırını çizen Rio Grande nehrinin çevresinde k...

Cucina Makkarna - İtalyan usulü doyumluk sanat

›
Ana caddelere konuşlanan ve “Ristorante” olarak anılan restoranlar, yoğunlukları sebebiyle bazen yanlış seçim olabilir. İtalyan kentler...

Fırıncı Orhan - Taş fırınla başlayan lezzet yolculuğu

›
Ekmek fırınları, marketlerin çoğalması ile birlikte yok olmaya yüz tutan bir anı haline geldi. Evin küçük çocuğu olanlar, özellikle haft...

Kolyoz Balık'ta dört denizin keyif buluşması

›
Deniz ürünleri konusunda uzman bünyeler; barbun ile tekiri, lidaki ile ısparozu, sardalya ile tırsiyi ayırdığı gibi uskumru ile kolyozun a...

Balıkçı Miço dümeni lezzete kırıyor

›
Ege’nin tüm kıyılarına hakim olan mavi ve beyaz renkleri, Yunan meyhanelerinin de vazgeçilmezidir. Tüm ayrıntıları süsleyen bu renkler, h...

35 mm Sandwich - Ekmek arası keyif molası

›
“Ekmek arası” ya da İngilizce ifadesiyle “Sandwich”, hızla üretilen ve tüketilen bir gıda türü olduğu için Türkiye’de genellikle “yemekten ...

Gaziantep Altınşiş Kebapçısı - Nesilden nesile Antep mutfağı

›
Yeme-içme konusunu bir ihtiyacın ötesinde görenler, Gaziantep mutfağını her daim ayrı bir yerde tutar. Yeni tanışanlar için “ağır”, müda...

Tavacı Recep Usta ile Diyarbakır sabahı

›
Güneydoğu mutfağının enfes tatlarını yıllardır Ankaralılara sunan Tavacı Recep Usta’nın Diyarbakır’da yetişen süt kuzularından yarattığı ...

Denizatı İncek'te hafta sonu kahvaltı keyfi

›
Kentin hızla yükselen yeni yerleşim alanı İncek, birkaç yıl içinde binalara teslim olacak gibi görünüyor. Fakat bölge hala yeşili ve tem...

Özgür Bahçe - Ağaçlar altında doğal kahvaltı

›
Eymir Gölü, hafta sonları kentin stresinden uzaklaşmak isteyen Ankaralılar için en yakın “kaçış rotası” olma özelliğini taşıyor. Göl çevr...

Trilye Restaurant - Dünyaya açılan ödüllü lezzet

›
Yemyeşil zeytinlikler ile masmavi denizin arasına konuşlanan Bursa’nın şirin sahil kasabası Trilye’yi ziyaret edenler, buram buram tarih ...

Koç Cağ Kebap - Cağ kebabının mucidi Ankaralı oldu

›
Erzurum cağ kebabını deneyenler lezzetiyle, henüz tadına bakamayanlar ise duydukları övgülerle hatırlar. En temel haliyle, “dik dönerin, ...

Adanalı Hüseyin Usta'nın Yeri - Ormana komşu yöresel mutfak

›
Sürekli griliğinden şikayet edilen Ankara’da manzaralı mekanların sayısı çok fazla değil. Bozkır kentinde, lezzetli bir yemeğe eşlik etmes...

Flavor House Ankara - Her saate butik lezzet

›
Son yıllarda yaşamımızda farklı anlamı ile yer edinmeye başlayan “butik” kavramının Ankara’daki yansımaları çoğalıyor. Maalesef, lezzetli me...

52 Ciğer - Yıllar geçiyor lezzet kalıyor

›
Damak tadı, kalitesi, sunumu, personeli ve birçok özelliği ile aynı kentte varlığını yıllarca sürdürebilen mekanların sayısı çok fazla d...

No4 Restaurant Bar Lounge - İz bırakan tat unutulmaz

›
Yeme içme konusunu temel ihtiyaçtan fazlası olarak görenlerdenseniz, Michelin’in yıldız uygulamasından haberdarsınızdır. Dünyanın en ünl...

Route - ‘Kızılay’ algısını kıracak alternatif

›
Ankara’da yaşayan herkesin yolu bir şekilde Kızılay’a düşer. Günün her saati barındırdığı yoğun nüfusla Başkent’in kavşak noktasındaki K...

Alze Gar Lokantası - Akdeniz’in zeytinyağı Anadolu tenceresinde

›
Afrika ve Avrupa arasındaki “lezzet köprüsü” olarak adlandırabileceğimiz Akdeniz mutfağının otlar, deniz mahsulleri ve zeytinyağının bir ar...

Hattena Hatay Sofrası - Zengin mutfakta lezzet randevusu

›
Hatay, görece küçük bir şehir olmasına karşın bir kez ziyaret edildiğinde büyük mutfağıyla hafızaya kazınır. Tüm dinleri bir araya getirdiğ...

Budur Pide'de dört lezzet aynı hamurda

›
Çeşitlerinin sınırı hayal gücü ile çizilebilen unlu gıda pide; iç malzemesinin karışımı, kalitesi ve oranı ile ya iştahı artırır ya da yemek...

Franco Burger - Bahçelievler'in Amerikan'ı

›
“Türkiye’de en fazla tutan Amerika kökenli yemek nedir?” diye sorsak, şüphesiz herkes “hamburger” yanıtını verir. Fakat hala birçoğumuz ...

Evin Döner'de Erzincan tadıyla dönerden fazlası

›
Erzincan sokaklarında herhangi birine, “Bu şehirde ne yenilir?” sorusunu yöneltenlere verilen yanıtlar arasında “döner” mutlaka bulunur. An...

Hanedan Kebap'ın tepsi lezzetleri

›
Hanedan İskender - Ciğer Vejeteryanlığın popüler olmadığı ülkemizde her öğün et ile beslenmeyi alışkanlık haline getirenlerin sayısı bi...

Amanos Döner'de İskenderun ikilisi

›
Karşısına Akdeniz’i ardına da Amanos dağlarını alan İskenderun’u coğrafya dersinden hatırlıyor olabilirsiniz. Hatay’ın çok kültürlü...

Balgat Kanatçı'da beyaz lezzete soslu müdahale

›
Diyetisyenlerin sıkça tekrarladığı “Üç beyazdan uzak durun” sözü; un, tuz ve şekeri işaret ediyor. Bu tekrarın yanlış anlaşılması sonucu...

Peperoncino'da klişelerden uzak İtalyan deneyimi

›
İtalyan mutfağının sadece makarna ve pizza dan ibaret olduğunu tekrar eden klişelerin kulağınıza sıkça geldiğini tahmin ediyorum. Bunu...

Dayı'nın Yeri'nde Şahin Usta getirsin siz götürün

›
Türkiye’nin geniş mutfak kültüründe, bazen tatların birbirine çok yakın ilçeler arasında bile farklılık gösterdiğine tanık oluyoruz. Bu ...

Akdeniz Akdeniz - Kıyı tadında ezgi ve lezzet mekanı

›
Tüm bitkilerin zeytinyağı ile bir araya geldiğinde bir yemeğe dönüşebileceğini kanıtlayan Akdeniz mutfağı, türlü mezeleriyle sofralarda f...

Bursa Evi’nin manzaralı iskenderi

›
Bursa’ya yolu düşenlerin, tadına bakmak istedikleri ilk yemek iskender kebap olur. Yayvan bir tabağın üzerine dizilen pideler, döner yapr...

Bayram Usta Yaprak Kebap - Ocakbaşında ‘Bayram’ var

›
Kebap konusunda standardını yüksek tutan mekanlar, lezzet ve kıvamı yakalamak için eti birçok işlemden geçirir. Dinlendirme, terbiye etme ...
‹
›
Ana Sayfa
Web sürümünü görüntüle
Blogger tarafından desteklenmektedir.