(Taşı…)
Ana Sayfa
Hakkımda
İletişim
▼
Amanos Döner'de İskenderun ikilisi
›
Karşısına Akdeniz’i ardına da Amanos dağlarını alan İskenderun’u coğrafya dersinden hatırlıyor olabilirsiniz. Hatay’ın çok kültürlü...
Balgat Kanatçı'da beyaz lezzete soslu müdahale
›
Diyetisyenlerin sıkça tekrarladığı “Üç beyazdan uzak durun” sözü; un, tuz ve şekeri işaret ediyor. Bu tekrarın yanlış anlaşılması sonucu...
Peperoncino'da klişelerden uzak İtalyan deneyimi
›
İtalyan mutfağının sadece makarna ve pizza dan ibaret olduğunu tekrar eden klişelerin kulağınıza sıkça geldiğini tahmin ediyorum. Bunu...
Dayı'nın Yeri'nde Şahin Usta getirsin siz götürün
›
Türkiye’nin geniş mutfak kültüründe, bazen tatların birbirine çok yakın ilçeler arasında bile farklılık gösterdiğine tanık oluyoruz. Bu ...
Akdeniz Akdeniz - Kıyı tadında ezgi ve lezzet mekanı
›
Tüm bitkilerin zeytinyağı ile bir araya geldiğinde bir yemeğe dönüşebileceğini kanıtlayan Akdeniz mutfağı, türlü mezeleriyle sofralarda f...
Bursa Evi’nin manzaralı iskenderi
›
Bursa’ya yolu düşenlerin, tadına bakmak istedikleri ilk yemek iskender kebap olur. Yayvan bir tabağın üzerine dizilen pideler, döner yapr...
Bayram Usta Yaprak Kebap - Ocakbaşında ‘Bayram’ var
›
Kebap konusunda standardını yüksek tutan mekanlar, lezzet ve kıvamı yakalamak için eti birçok işlemden geçirir. Dinlendirme, terbiye etme ...
Bal Mantı'da mutfakta kadınlar tabakta mantı var
›
Bal Mantı Kayseri ile özdeşleşen fakat yapımı bölgeden bölgeye farklılık gösteren mantıya “hayır” diyebilenlerin sayısı çok az olsa gerek....
Zigana Pide'de elle yenilen Karadeniz lezzetleri
›
Türkiye’nin dört bir yanından göç alan Ankara’da yöresel yemekler sunan restoranların benimsendiği bir gerçek. Başkent’te söz ettiğim y...
Amasra Balıkçısı'nda şişe dizilen hamsi
›
Havalar ısınmaya başlayınca Ankaralılar, asi dalgaları nispeten durulan Batı Karadeniz kıyısına inmeye başlar. Soğuk aylarda hamsi, sıca...
Künar Restoran'da Bozkır’ın Ege rüyası
›
Kıyı Ege mutfağının üç sihirli hammaddesi vardır. Balık, otlar ve zeytinyağı... Bölgede içlere doğru çekildikçe, balık yerini yavaş y...
Meşhur Kayseri Mantıcısı'nda tepsi lezzeti
›
Birçok restoranın mönüsünde bulunmasına karşın, mantı siparişi vermek cesaret ister. Keza Kayseri’de yenilen mantıdan bile memnun kalmamak...
Sıfır Bir Adanalı İsmail Usta'da Çukurova’nın geleneksel tadı
›
Adana kebabın hassas bir konu olduğunu, yeme-içmeyi seven herkes kabul eder. Başarılı bir ustanın elinden çıktığında “keyif”, öylesine yap...
Vilayetler Evi'nde vatandaşa açık bürokrat manzarası
›
Öğle ya da akşam yemeği için manzaralı mekan arayanlardansanız, gelin Gölbaşı’nda keyifli bir mekanı ziyaret edelim. Mogan Gölü’ne vuran ı...
Karaca Balık'ta alışverişe balık arası
›
Zamanının büyük bölümünü alışveriş merkezlerinde geçirmeyi seven Ankaralılar, hafta sonları bu mekanlarda, cümbür cemaat birden fazla öğün...
Bolu Akın Lokantası - Mengen’in tadı eski garajlarda
›
Ankara’nın iki saat uzağındaki lezzetli komşusu Bolu’nun Mengen ilçesinde yetişen ustalarının namını duymayan yoktur. Mengen’in lezzet ef...
‹
Ana Sayfa
Web sürümünü görüntüle